Select Page

Palau Altea va acollir divendres passat, dia 13 de febrer, la presentació oficial, davant la societat alteana i la important colònia russa en la Costa Blanca, d’ALMA Altea, Altea International Music Academy.

ALMA Altea està vinculada amb la més important Acadèmia de la Música de Rússia, l’Acadèmia Gnessin de Moscou, que ha triat Altea per a convertir-la en la seua seu permanent a Espanya, on impartiran els seus ensenyaments musicals, organitzant master-classes, com la qual han organitzat de l’1 al 15 de febrer, en el Conservatori Municipal de Música.

A aquestes classes magistrals han assistit músics de gran prestigi internacional com els pianistes, Yury Bogdanov, Irina Nikolaeva, Irina Ryabikova, o el violoncel·lista, Adrian Van Dogen; la guitarrista, Ekhaterina Zaytseva, entre altres grans mestres, com el professor de cant, l’hispà rus, i director d’ALMA; Ramón d’Andrés.

Un planter de mestres, de reconegut prestigi internacional, avalats per l’Acadèmia Gnessin, i que imparteixen les seues classes magistrals a alumnes vinguts ex profeso des de Rússia, així com a alumnes espanyols. Tots els professors, com a colofó a les master-classes, van interpretar peces de música clàssica de compositors russos en la gala celebrada el divendres a la nit en el Palau.

A l’inici de la Gala de la Música Russa, l’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, va afirmar que ‘’el projecte ALMA Altea, és, en aquests moments, el major projecte cultural de la localitat, per la seua importància, i pel seu impacte a nivell nacional i internacional”. Per a Ortiz “és un dels projectes més interessants que s’està desenvolupant a Altea, i que té repercussió a Espanya i a Europa”.

Ortiz va destacar la figura del director d’ALMA, Ramón d’Andrés, “que no solament dirigeix el projecte, sinó que ha sigut l’impulsor i el que ha implicat a moltes persones i a representants d’institucions que ens hem il·lusionat amb la possibilitat que Altea es convertisca en una referència en l’ensenyament musical a nivell europeu i a més una referència de primer ordre”.

‘’cal ressaltar, indicava el primer edil, que per a fer possible aquest projecte és necessari comptar amb el respatler d’una de les institucions d’ensenyament musical més importants del món i una de les de major prestigi com és l’Acadèmia Gnesin de Moscou”. L’alcalde va agrair l’assistència a la gala de la rectora de l’Acadèmia Gnesin, Galina Vasilevna Mayaroskaya, present en la gala i en la presentació oficial d’ALMA a Espanya.

Per a Miguel Ortiz el projecte ALMA forma part de la idiosincràsia d’Altea, que com va recordar “és un reflex de la tirada per la música que contagia a tots els alteans com podem comprovar amb les nostres bandes de música, tant la Recreativa com la Societat Filharmònica Alteanense, el Conservatori de Música, l’auditori del Palau dels Arts, Vila Gadea i, sens dubte, aquesta última baula de la cadena que suposa el projecte ALMA que ens donarà un reconeixement internacional”.

Per la seua banda el director de l’Acadèmia ALMA, Ramón d’Andrés, va afirmar en la presentació oficial, que “hi ha molta gent a Altea que vol conèixer més el projecte, que està vinculat a Rússia, i que obri unes relacions Rússia-Espanya-Altea importants”. Així mateix, va incidir en el fet que “estem creant aqueixa delegació de la Gnessin de Moscou a Altea, per a ser el punt de referència d’aquesta acadèmia a Espanya”.

Ramón d’Andrés va remarcar el respatler absolut al projecte de la rectora de l’acadèmia Galina Vasilevna Mayaroskaya i va agrair el suport rebut, “des del primer dia” per l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, “que ens va obrir totes les portes i ens va oferir la seua absoluta col·laboració”; i va afegir “a més ens la oferia a Altea que és un lloc absolutament idoni para açò”.

D’Andrés va tenir paraules d’agraïment a l’Ajuntament d’Altea “per la seua col·laboració i per la confiança que diposita en nosaltres, ens sentim molt honrats i esperem estar a l’altura de la confiança que diposita en nosaltres la ciutat d’Altea”. D’Andrés va finalitzar amb el desig que “la ciutat d’Altea i la comunitat russa establida en aquesta localitat i en la província comencen a sentir aquest projecte com a propi i col·laboren amb ALMA Altea’’. Sobre aquest tema cal destacar l’aportació econòmica i el respatler que estiga tenint el projecte entre la comunitat russa establida en la província, ressaltant el suport, des del seu naixement, de l’empresari i mecenes, Alexios Sikorov, establit a Altea i propietari de la Clínica Dental Art&Dent.

ALMA ofereix educació musical d’alt nivell començant pel cant, que és la matèria que imparteix Ramón d’Andrés a Moscou i que ha traslladat a Altea. En l’edició d’hivern de l’escola s’han inclòs ensenyaments de violí, piano, guitarra, xelo, i un curs d’art dramàtic.

La Gala de la Música Russa va sorprendre pel seu alt nivell musical i la qualitat dels intèrprets, molts d’ells de fama mundial, i que conformen el planter de professors de la Gnessin que també impartiran classes magistrals en ÀLMA Altea.

Pin It on Pinterest