Select Page

  Marga Riera, edil de Festes, al costat de José Jaime Alvado, president de la ‘Associació de Moros i Cristians Sant Blai’ i Juan Francisco Mulet, responsable de premsa d’aquesta associació, han presentat la programació d’actes previstos per a la celebració de el ‘Mig Any’, que se celebrarà del 2 al 8 de febrer, ‘’amb els actes habituals i algunes novetats’’, indicava l’edil.

  ‘’Com sol ser habitual, indicava José Alvado, la setmana d’actes de el ‘Mig Any’ contempla activitats per a tots els públics, tant per als xiquets, com per als adults’’. Alvado ha destacat el ‘XI Certamen de Música Festera’ que se celebrarà en el Centre Cultural d’Altea la Vella dissabte que ve, dia 7 de febrer, a partir de les 18 hores.

  El mateix dissabte a la vesprada, a les 18:30 hores, tindrà lloc la missa en honor al patró d’Altea, Sant Blai, que serà cantada pel cor de la Societat Filharmònica, patrocinat per la Fundació Caixaltea.

  Juan Francisco Mulet, detallava la resta de la programació que s’inicia avui, 2 de febrer, amb la inauguració de l’exposició i la fallada del jurat del XXV Concurs de Dibuixos i el XVI Certamen de Fotografia, en el Casal Fester, on romandran exposades fins al dia 7 de febrer. El dimarts, dia 3 de febrer, serà el lliurament de premis de tots dos concursos, a les 20 hores en el Casal Fester. Seguidament, a les 20:30 hores, tindrà lloc la conferència ‘’Sant Blai del Mig Any’’, a càrrec de l’historiador alteà Juanvi Martín.

  Les activitats continuaran el divendres, dia 6 de febrer, amb el nomenament dels càrrecs de les festes de ‘Moros i Cristians’ de 2015, a les 21 hores en Palau Altea. A partir de la mitjanit se celebrarà el tradicional ‘’Ball dels Càrrecs’’ en la carpa instal·lada en l’aparcament del carrer Filharmònica.

  El dissabte, dia 7 de febrer, a les 12 hores està prevista la projecció de la pel·lícula infantil, ‘Com entrenar al teu drac II’, en el Centre Social d’Altea. A la vesprada, a les 17:15 hores, totes les ‘filaes’ es concentraran en la plaça de l’Ajuntament, amb els seus respectius estendards i gel·labes, per a realitzar el Romiatge de Sant Blai, en direcció a la plaça de l’Església del Consol, on a les 18:30 hores s’oficiarà una missa, cantada pel cor de la SFA, i ofrena al sant, per a finalitzar amb la benedicció dels tradicionals rotllos.

  El dissabte a la nit està previst també, a partir de la mitjanit, el ‘Ball de càrrecs’ en la carpa del carrer Filharmònica i, en el descans, es podran degustar els rotllos de Sant Blai.

  Els actes festius seguiran el diumenge, dia 8 de febrer, amb l’acampada de totes les ‘filaes’ en l’aparcament del carrer Filharmònica, a partir de les 8:00 del matí. Les activitats de la jornada del diumenge seguiran amb la visita als majors del Centre ‘Els Boqueres’; les entrades infantils per als xiquets i xiquetes de totes les ‘filaes’, des de la plaça de l’Ajuntament fins al carrer Filharmònica on, seguidament, se celebrarà el concurs infantil de caps d’esquadra.

  A les 14:30 hores tots els festers compartiran un menjar de germanor, a la qual seguirà, a les 17 hores, la desfilada de ‘filaes’. Els actes de el ‘Mig Any’ finalitzaran amb una xocolata que enguany, com a novetat, oferirà la ‘filà’ La Cora d’Algar.

  Marga Riera, José Jaime Alvado i Juan Francisco Mulet convidaven a sumar-se i a participar en les celebracions de el ‘Mig Any’, tant al col·lectiu de les festes de ‘Moros i Cristians’, com als veïns d’Altea i comarca. Així mateix, Alvado feia un agraïment als organismes i entitats col·laboradores com és l’Ajuntament d’Altea, a través de les Regidories d’Educació i Festes; Palau Altea, Societat Filharmònica Alteanense, Centre Social, Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i Fundació Caixaltea.

Pin It on Pinterest