Select Page

  Vigela Lloret, edil de Turisme, ha presentat la nova oferta turística d’Altea, en el marc de la 38º edició de la Fira Internacional de Turisme, FITUR, que se celebra a Madrid del 28 de gener a l’1 de febrer.

  Altea està present en FITUR a través del Patronat de Turisme de la Costa Blanca. ‘’La nostra localitat sempre és un referent turístic en FITUR, sent una de les localitats de la Costa Blanca de la qual els visitants de Fitur sol·liciten més informació’’, comentava l’edil.

  En aquesta primera jornada de Fitur l’edil de Turisme d’Altea ha pogut intercanviar impressions sobre el sector turístic i la seua evolució, tant d’Altea com d’Espanya, amb el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; així com amb el Conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch.

  Lloret ha presentat el nou fullet turístic d’Altea, editat en espanyol, anglès, francès i holandès; i que també compta amb versió en alemany i rus, en el qual es destaquen set aspectes clau de l’oferta turística d’Altea com són el baluard i recinte renaixentista, bé d’interès cultural; l’art i la cultura; Altea la Vella; festes; activitat nàutica; platges i gastronomia.

  A més, Lloret ha anunciat novetats en la web visitaltea.es, que comptarà amb novetats de cara a la Setmana Santa, amb l’engegada d’un nou portal nàutic i un portal artístic cultural.

  A aquest fullet se sumisca l’oferta turística de rutes que es van a oferir, a partir de Setmana Santa, ‘’i que respon a una demanda dels visitants d’Altea que reuneix entreteniment i cultura’’, comentava l’edil. Són quatre rutes que parteixen de diferents punts de la localitat, envoltant Altea, i que totes elles desemboquen en el baluard, de manera que una vegada en el baluard es podrà visitar el nucli del casc antic d’Altea, i la zona declarada Bé d’Interès Cultural, BIC.

  Vigela Lloret assenyalava que ‘’és important destacar que les quatre rutes ixen des de punts diferents fora de BIC, perquè els visitants coneguen Altea des de diferents vessants, i que desemboquen en el BIC, un dels emblemes turístics d’Altea’’.

  La primera ruta, recorre Bellaguarda, i s’inicia en la plaça de José María Planelles i finalitza en el Portal Vell, on el turista podrà seguir visitant els carrers del Casc Antic. La segona ruta és el baluard de la Casa de la Senyoria, en aquest cas s’inicia des de la plaça del Convent, segueix pel Pont de Moncau i la Costanera del Mestre de la Música i finalitza en el baluard de la casa de la Senyoria. La tercera ruta comença en el raval mariner, s’inicia al costat del mar, i des d’aquest punt inicia el seu camí fins a arribar a la plaça Carmelina Sánchez Cutillas. La quarta ruta s’inicia en les instal·lacions ferroviàries, inaugurades en 1914, i des d’ací es dirigeix a la plaça *Carmelina Sánchez Cutillas, pels carrers Alacant i Sol.

  Aquestes rutes estaran anunciades a través de senyals en els diferents carrers d’Altea, de manera que el turista coneixerà en tot moment la seua ubicació i com continuar amb una ruta determinada.

  Així mateix, l’edil ha destacat la reunió que mantindrà el dijous, dia 29, amb l’Oficina de Turisme de Roma. Lloret explicava que ‘’hem sigut convocats pel Patronat de Turisme de la Costa Blanca, perquè Altea reuneix les característiques que els italians i, en aquest cas, els romans requereixen a l’hora de visitar destinacions turístiques’’. Lloret indicava que els romans cerquen cales i platges a l’hora de planificar les seues vacances, per al que s’ha dissenyat un dossier ad hoc que se’ls lliurarà en la reunió. ‘’Els parlarem d’Altea, de les cales i de l’activitat nàutica d’Altea, que ofereix una completa oferta de possibilitats sobre aquest tema, que complementa l’oferta de platges’’, comentava l’edil. ‘’L’objectiu és ser més atractius, si cap, i que Altea siga un de les seues destinacions predilectes’’, assenyalava Lloret.

  També cal destacar la reunió de treball que l’edil ha mantingut amb l’adreça de l’Hotel Cap Negret d’Altea, per a tancar un conveni de col·laboració amb el turoperador belga, Jetair.

  Lloret ha informat que durant la celebració de la fira seguirà mantenint reunions amb la Diputació d’Alacant, la Conselleria, la Direcció general de Turisme, així com diverses empreses ‘’per a seguir treballant conjuntament pel turisme i que Altea seguisca sent la destinació predilecta de tants visitants’’. Sobre aquest tema assenyalada que ‘’no solament és important donar a conèixer Altea, sinó oferir una proposta de valor, que és el que el que demanden els turistes’’.

Pin It on Pinterest