Select Page
  • De l’1 al 15 de febrer estan previstes classes magistrals de cant, piano, violí, guitarra i xelo i la celebració d’una ‘Gran Gala de la Música Russa’’ en Palau Altea.

Jesús Ballester, edil de Presidència, ha presentat la segona edició de les activitats del projecte ‘ALMA Altea, Altea International Music Academy’, que tindran lloc de l’1 al 15 de febrer en el conservatori municipal d’Altea. A més de classes magistrals amb prestigiosos músics, aquestes activitats contemplen la celebració d’una ‘Gran Gala de la Música Russa’.

L’edil ha estat acompanyat de Ramón d’Andrés, director del projecte ALMA, que realitza la seua activitat docent a Altea des del passat mes d’agost. D’Andrés ha explicat que ÀLMA Altea compta amb el suport de l’Acadèmia Gnesin de Moscou, una de les més importants institucions d’ensenyament musical de Rússia i del món, que l’any 2013 va rebre el premi UNESCO al millor conservatori del món.

br>
Una altra de les activitats que se sumen a les ‘’master class’ és la Gran Gala de la Música Russa, el Concert de Mestres, que tindrà lloc en el Palau d’Altea, el dia 13 de febrer a les 20 hores. Aquesta gala comptarà amb les actuacions dels mestres de l’acadèmia ALMA Altea, que interpretaran un repertori d’obres de grans autors russos.

Jesús Ballester, destacava la qualitat del programa musical que s’oferirà en el concert de mestres, i assenyalava que ‘’aquest tipus d’activitats són bàsiques per a promoure l’intercanvi cultural d’un col·lectiu de ciutadans, com el rus, que han vingut a Altea per a quedar-se; a més de ser una presa de contacte amb Rússia, el seu lloc d’origen’’.

Per la seua banda, d’Andrés feia una crida a la comunitat russa perquè acudisquen a aquest acte en el qual ‘’tant els músics com el programa són russos’’ i participen i col·laboressin en un projecte, com l’ALMA, ‘’amb molt futur’’.

El projecte compta amb col·laboradors, ciutadans russos, com Alexios Sirokov, resident a Altea, des de fa dues dècades, que el seu objectiu és ‘’despertar l’interès de la comunitat russa resident a Altea i comarca, en la participació en aquest tipus d’activitats, que obrin un ampli ventall de possibilitats de col·laboració cultural’’.

Pin It on Pinterest