Select Page

  Des de la Regidoria de Cicle Hídric s’informa que dimarts passat, dia 13 de gener, finalitzaven les obres de reparació del col·lector de Garganes que provocava les males olors en la zona del Toll i Garganes.

  Pedro Barber, edil de Cicle Hídric, ha explicat que “a causa de l’augment de males olors en els últims dies, tant en la zona del Passeig com en Garganes, s’ha fet una revisió del col·lector de Garganes, que és l’antic barranc d’aqueixa zona’’. ‘’Dues persones amb equips autònoms i amb les mesures de seguretat necessàries van accedir, explicava l’edil, i s’ha pogut comprovar un trencament en l’entrada de la canonada d’impulsió de la xarxa d’aigües residuals, que travessa el col·lector, i en engegar el bombament, perquè la impulsió s’omplia, era quan es produïa l’abocament i després apareixia aqueixa aigua residual en la zona del toll”.

  Al principi es pensava que les males olors de la zona del toll provenien de l’estancament de les aigües a causa de les marees baixes, no obstant açò, i després de les comprovacions pertinents, s’ha comprovat que aquests provenien d’un trencament en una canonada d’impulsió del col·lector.

  L’edil afegia que ‘’ara s’està estudiant amb Costas les mesures que es poden prendre perquè l’aigua residual que s’ha abocat en el toll, i ha produït les males olors, es puga eliminar”.

  Així mateix, l’edil recordava, que ‘’en les obres de el ‘’toll’’ es dóna una situació complicada, ja que és una zona de domini de Costas, en la qual l’Ajuntament no té competències, però en la qual no es pot deixar de treballar per a aconseguir una solució’’. En l’actualitat existeix una empresa adjudicatària de les obres, que es troba en un procés judicial i en plena negociació per a resoldre el contracte.

Pin It on Pinterest