Select Page

Després de l’engegada del carril bici d’Altea en la zona del passeig marítim fa més d’un any, la Direcció general de Costes ha accedit a concedir el permís pertinent per a poder modificar el seu traçat. Des del principi l’Ajuntament d’Altea havia treballat per un recorregut continu, però no comptava amb el permís pertinent. Des d’aqueix moment, malgrat que el carril bici ja s’havia posat en funcionament, l’Ajuntament va seguir barrejant un traçat opcional i més a d’acord amb la zona de pas. El consistori alteà havia sol·licitat a Costes un nou recorregut per al carril bici, i aquest matí es presentava a veïns i hostelers de la primera zona afectada, una vegada aconseguida l’autorització.

En aquest cas serà la modificació del traçat que comprèn la zona que transita des del monument del pescador a l’encreuament semaforic del passeig, prop de la rotonda. La solució ha sigut modificar el tram que transcorria pel passeig Joaquín Planells, amb un nou traçat que discorre paral·lel al vial pel qual transiten els vehicles, prop del pàrquing del passeig i pegat la zona coneguda com la “Escollera”.

La segona zona on s’actuarà serà la compresa entre la Plaça d’Europa i el carrer d’eixida a la N-332, enfront del carrer Convent. Precisament aquest tram, per la seua forma en zig-zag i per transcórrer per la zona de taules i cadires dels restaurants d’aquesta part del passeig, va ser la que més problemàtica va suscitar després de l’engegada del carril bici. Ara amb el permís de la Direcció general de Costes es podrà també modificar, amb un recorregut paral·lel.

Per a l’edil alteà, Vicent Sanz, “el recorregut existent fins al moment era l’únic possible que ens permetia Costes. Ara podrem donar solució a les queixes que havien arribat a l’Ajuntament. La nostra intenció era que pogueren conviure els restaurants i bars de la zona, amb vianants i ciclistes”. Sanz explicava el motiu de la reunió d’aquest matí per a donar a conèixer aquesta primera modificació, “hem explicat als afectats el motiu de la modificació del carril bici i conèixer la seua impressió. El carril bici passarà a desplaçar-se per la zona de rodadura per on aquesta el pàrquing del passeig, entre l’escullera i la carretera on s’habilitaria el carril”.

De la mateixa forma es mantindrà una reunió amb els afectats de l’altra zona del passeig per on transita el carril bici, per a explicar-los també la modificació del mateix. Les obres a realitzar per a aquesta modificació entraran dins dels pressupostos municipals per a l’any que ve, i es pretén que estiguen finalitzades per a abans de les vacances de Setmana Santa, que coincideixen amb l’arribada de nombrosos turistes i visitants a Altea.

Pin It on Pinterest