Select Page
  • La publicació de la “Guia d’Altea”, permetrà a visitants, turistes i residents conèixer detalladament gran part del patrimoni cultural de la localitat

Altea compta ja amb una guia que permetrà als seus usuaris conèixer una mica més el seu patrimoni cultural. Segons el seu autor, l’arquitecte alteà Miguel del Rei Aynat, aquesta guia pretén desvetlar a viatgers i amants de la cultura, la localitat d’Altea. La guia està editada en un format senzill i còmode, i es podrà llegir en castellà o anglès, acompanyat de fotografies i il·lustracions d’un gran valor. La guia inclou una sèrie d’itineraris per a conèixer els paisatges alteans, tant d’horta, com de mar i muntanya. A més fa referència a les diferents cultures que han passat a través de la història per Altea, així com la seua arquitectura civil, religiosa, hidràulica, rural i urbana.
La guia va ser presentada ahir a la vesprada en públic, en la Casa Toni el Fuster, amb gran presència d’amics i curiosos que no es van voler perdre les explicacions de l’autor. Segons Miguel del Rei, “ha sigut un treball realitzat amb moltíssima il·lusió que ha nascut després d’un procés molt llarg, i en part és fruit del treball que es va realitzar per a elaborar el catalogue de béns culturals”. Per a l’autor de la Guia, “Altea és recognoscible per la seua imatge i perfil a nivell internacional, tenim una oferta molt bona a nivell gastronòmic, però devem oferir una mica més, que potenciaria el turisme de qualitat, gràcies a l’oferta d’un patrimoni singular i genuí. Altea, per la raons que siguen, ha tingut un patrimoni extraordinari i d’ell queda gran part encara”, va concloure Miguel del Rei.

La representació institucional en la presentació d’aquesta guia va estar encapçalada pel regidor de Presidència de l’Ajuntament d’Altea, Jesús Ballester. L’edil alteà va voler agrair en públic l’esforç i dedicació de l’autor en l’engegada d’aquest projecte. Per a Ballester, “aquesta guia d’Altea és molt més que açò, és un llibre, pel rigor amb el qual es tracta la informació que es publica. A més aquesta guia està enfocada al visitant que vol saber una mica més d’Altea; el resident que no ha nascut a Altea però que porta molts anys amb nosaltres però que desconeix alguns aspectes de la localitat, però també ho és per als alteans, ja que se sorprendran gratament de tot el que pot oferir Altea culturalment, i que arreplega molt bé aquesta guia”, va destacar l’edil de Presidència alteà.

Recordar que Miguel del Rei és autor també de nombrosos llibres sobre l’arquitectura valenciana, i recentment va publicar fa uns mesos la seua primera novel·la titulada “Bartolomé”, que ens condueix a l’Altea de finals del segle XVIII amb dades històriques, però amb un fil conductor que barreja la realitat com la ficció d’aquells anys amb el canvi de l’Antic Règim al Liberalisme.

Pin It on Pinterest