Select Page

  Davant la proliferació de grans superfícies comercials en els municipis del nostre al voltant, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha volgut manifestar aquest matí la seua ferma convicció per defensar a Altea la supervivència del comerç local i tradicional, enfront de les apostes que altres municipis propers estan realitzant a favor de nous centres comercials de grans superfícies. No obstant açò, Ortiz també ha volgut posar l’accent que “per a potenciar el comerç, cap projecte és millor que un altre, sinó que tots són vàlids i cada municipi és el que ha de decidir, si escau, el que millor s’adapte a les seues circumstàncies i a la realitat del seu ciutadans i del seu dia a dia”. I ha reiterat que “les circumstàncies d’altres municipis veïns no són ni millors ni pitjors que les nostres, però sí són diferents”.

 En aquest sentit, el Primer Edil ha assegurat que “des del començament de legislatura, aquest equip de govern ha assumit com una de les nostres principals responsabilitats l’impuls de l’economia alteana, per a afavorir la creació d’ocupació.” “Creiem que, potenciant el comerç, estarem creant la sinergia necessària perquè el sector serveis genere part dels llocs de treball que s’han destruït en la construcció, convertint-se d’aqueixa manera en el primer sector econòmic del nostre poble”, ha remarcat.

Així mateix, Ortiz ha insistit que “considerem que a Altea aquest objectiu no passa per crear un centre comercial, com els quals ja existeixen a Ondara o Finestrat, o com els que s’estan projectant en municipis pròxims, ja que aquestes grans superfícies acaben convertint-se en competència i alternativa al comerç local i tradicional”.

Segons ha explicat, “responent a les nostres característiques pròpies i als nostres senyals d’identitat, des de l’Ajuntament d’Altea portem tres anys treballant en el concepte de ciutat ‘Slow City’, l’Altea de les petites coses, un concepte basat a fomentar la qualitat de vida com a principal marca alteana”. Per a Ortiz, “el nostre treball ha d’anar encaminat a potenciar el nostre comerç tradicional, intentant convertir les zones comercials que ja existeixen a Altea en llocs agradables, acollidors i atractius”. “D’aquesta manera, Altea atraurà a ciutadans de la nostra comarca i de la nostra província que aprofiten les seues visites per a fer compres, alhora que gaudeixen d’un passeig o del sol alteà”, ha afirmat l’Alcalde, qui ha afegit que “aquest és el motiu pel qual plantegem per a Altea un ‘Centre Comercial Obert’ i urbà, com a alternativa als centres comercials tancats que existeixen en altres poblacions”.

Finalment, ha manifestat que “la nostra proposta és que els comerços ja existents en la nostra localitat siguen els que contracten a més treballadors, i que els emprenedors d’Altea siguen els que inicien noves experiències comercials”. “I l’engegada d’un ‘Centre Comercial Obert’, sens dubte, pot ajudar a aconseguir-ho”, ha conclòs. 

Pin It on Pinterest