Select Page

Les obres del Front Litoral són ja una realitat. Mentre la setmana passada va començar la instal·lació del clos en la zona de ‘El charco’, aquest mateix dilluns van iniciar el seu treball les retro excavadores. De fet, durant el matí d’avui l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, s’ha reunit amb els tècnics municipals, per a coordinar una comunicació fluïda i directa entre veïns, Ajuntament i responsables de l’obra.

cal recordar que l’empresa que està duent a terme el projecte és CYES i que les obres s’han adjudicat per un muntant total de 4, 4 milions d’euros, amb la col·laboració dels fons FEDER. El projecte té un termini d’execució de 24 mesos i va ser impulsat pel Partit Popular fa més d’una dècada.

El Front Litoral contempla la construcció del Passeig Marítim, des de la Plaça d’Europa fins al Riu Algar, així com la substitució de la grava de pica de pedrera per cant rodat. Així mateix, es va a generar una platja des del riu *Algar fins al Port, amb una mitjana de 30-40 metres d’ample, la qual cosa suposa un impuls econòmic per a tota la primera línia de platja.

Segons ha explicat Miguel Ortiz, “es tracta del projecte més reivindicat pels alteans i, després d’haver aconseguit la declaració com Bé d’Interès Cultural del Casc Antic, ara aconseguim aquest segon objectiu del Front Litoral, que podem considerar com el projecte més important d’aquesta legislatura”.

El projecte del Front Litoral contempla actuacions marítimes i terrestres, localitzades entre l’espigó nord del port i la desembocadura del riu *Algar, incloent el Front Litoral en el qual se situa la llacuna del “charco”.

Actuacions marítimes: 

-La llacuna de ‘El charco’ va ser creada a la fi de la dècada de 1970, mitjançant la construcció d’un dic exterior d’escullera, amb l’objecte de protegir el front marítim urbà de l’acció de l’onatge.

-La renovació de l’aigua en el seu interior és molt baixa, malgrat haver-se obert cinc bocanes en el dic amb la finalitat d’augmentar-la. D’aquesta manera, la baixa qualitat de les seues aigües comporta diverses conseqüències negatives, al mateix temps que representen un focus de contaminació, de la mateixa manera que no són adequades per al bany, generen males olors i donen un aspecte estètic negatiu per a la població.

-Les obres previstes substituiran el dic de ‘El charco’ i les seues esculleres per una platja, a més d’ampliar la ja existent amb 40 metres d’ample i una longitud d’1,6 quilòmetres, que realitzarà les funcions de protecció costanera, alhora que generarà un nou espai lúdic per a la façana costanera d’Altea, en permetre el contacte del casc urbà amb el mar.

Actuacions terrestres:

-Es donarà continuïtat al Passeig Marítim fins a la desembocadura del riu Algar, unificant l’estètica de tota la façana litoral, tant en la seua configuració longitudinal com a transversal, minimitzant les barreres arquitectòniques existents i igualant el tipus de materials emprats i el mobiliari urbà.

Pin It on Pinterest