Select Page

Assaborint els últims actes de les Festa Patronals d’Altea, s’engegarà del 25 de setembre al 13 d’octubre la Primera Ruta de la Tapa Festera a Altea. En total seran 22 els bars i restaurants de la localitat que participaran de la iniciativa. En ella s’han implicat l’Ajuntament d’Altea, la Comissió del Crist, l’Associació Sant Blai, l’Associació de Hosteleros d’Altea (Hospal) i l’Associació de Castella-la Manxa d’Altea. La ruta tindrà un recorregut que portarà als seus comensals a gaudir dels racons i carrers d’Altea. A més permetrà al que la complete, el poder votar per la millor tapa o la millor preparada, i cada vot participarà en el sorteig de diversos regals.

Segons Gregorio Polvoreda, en representació de Hospal, la ruta estarà delimitada en tres zones dins del casc urbà d’Altea: la Ruta del Crist del Sagrari, que comprèn els establiments del centre d’Altea; la Ruta Mora, que estarà en la zona marítima i el Passeig d’Altea, i la Ruta Cristiana, que girarà entorn dels establiments del Casc Antic. Polvoreda ha volgut que va voler també agrair el suport de l’Ajuntament en aquesta iniciativa. La Ruta de la Tapa explica també amb el suport de la Concejalia de Comerç i Turisme del Consistori alteà, ja que suposa el poder donar un major dinamisme a l’oferta anual d’Altea. 

Per la seua banda, l’edil de Presidència, Jesús Ballester, ha remarcat que es tracta de “un projecte interessant perquè conjumina dos sectors que necessiten del nostre suport: d’una banda el sector hostaler i per l’altre el de les Festes Patronals”. “Precisament aquest últim ve necessitant des de fa un temps qualsevol tipus de suport”, ha assenyalat Ballester, qui ha afegit que “cada vegada resulta més difícil traure les nostres Festes avance, perquè la participació, a causa de diversos factors, no té la implicació que es tenia fa uns anys. Per tant, iniciatives d’aquest tipus van a seguir comptant amb el nostre suport des de l’inici”. 

Finalment, Vigela Lloret ha manifestat que “la ruta de la tapa serà la que promocionarà Altea durant aquest mes, i gràcies a la gastronomia, que és una de les estratègies per a seguir atraient turistes i visitants a la nostra localitat”. Segons Lloret, “és una iniciativa que ha tingut molt bon acolliment per tots els establiments hostalers de la localitat, i per tant cal agrair que s’engeguen aquest tipus de projectes”.

Pin It on Pinterest