Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha anunciat aquest matí una nova iniciativa, que té per objectiu potenciar al màxim el comerç local, alhora que es recupera una arrelada tradició de la nostra localitat. Es tracta de ‘El Porrat d’Altea’, que tindrà lloc en l’Avinguda Jaume I i Plaça de l’Ajuntament del 27 al 29 de setembre. El projecte ha sigut presentat pel Regidor de Presidència, Jesús Ballester, i les edils de Festes i Turisme, Marga Riera i Vigela Lloret, respectivament. Tal com ha assenyalat Jesús Ballester aquesta iniciativa “comença enguany, arreplegant el testimoni de l’antic ‘Porrat de Sant Miquel’, i respon a la línia de treball d’aquest equip de Govern, en la seua aposta per recuperar les nostres tradicions i posar en valor el centre d’Altea com a centre comercial obert”. Segons ha explicat, “és un projecte que suma el poder reviure les tradicions de la localitat i allargar el calendari festiu, ja que s’amplien les mateixes durant prop de dues setmanes”.

En el ‘Porrat d’Altea’ ha comptat amb la col·laboració dels comerços de l’Avinguda, que podran obrir les seues portes durant aqueix cap de setmana, integrant-se d’aquesta manera en El Porrat, per a atraure tant a veïns, com a turistes i visitants. A més, també participa la Comissió del Crist 2013, l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, Hospal, la Societat Filharmònica Alteanense i el Mercat Municipal. Per a la seua celebració, es tallarà el tràfic en l’Avinguda, des d’Adolfo Quiles a Pont de Moncau, per a facilitar la instal·lació dels stands, d’artesania i comerç valencià, i l’accés als mateixos dels visitants. 

Així mateix, s’organitzaran activitats de caràcter festiu i cultural per a totes les edats. El Porrat començarà el divendres 27, des de les 17:00 hores a les 00:00 hores, encara que a les 20:00 hores tindrà lloc la inauguració oficial, amb la Bandeta Jove d’Altea. Mentre que el dissabte i el diumenge, l’horari serà de 10:00h a 00:00h, de manera ininterrompuda. No obstant açò, el diumenge es reduirà l’horari nocturn, per a facilitar el descans dels veïns, entenent que el dilluns és laborable. 

En aquest sentit, hi haurà dues zones d’actuacions, en la Plaça de l’Ajuntament i enfront del Mercat Municipal, per a completar la programació amb concerts de música, cercaviles, teatre itinerant, etc. 

Per la seua banda, Marga Riera ha recordat que “aquest mercat ja es realitzava a la fi del mes de setembre o principis del mes d’octubre, i pretén propiciar la participació ciutadana, activar el comerç alteà, oferir una sèrie d’activitats complementàries i d’oci, així com donar compliment a l’ordenança de festes que tracta sobre la recuperació de les tradicions”. Mentre que Vigela Lloret ha insistit que “segueix oberta la inscripció per a tot el que encara ho vulga fer. A més s’ha cursat una invitació a tots els comerços de la zona perquè amplien el seu horari d’obertura durant aqueix cap de setmana, i d’aquesta forma, els visitants que recórreguen el Porrat també puguen conèixer els seus establiments com si formaren part de la mateixa fira”.

Pin It on Pinterest