Select Page

Des de fa ja 27 anys, que el cap de setmana més proper a la festivitat de Sant Lorenzo alberga un dels esdeveniments més importants de l’any en la localitat d’Altea. El castell de focs artificials “Castell de l´Olla” ha aconseguit despertar l’interès cada any de més de 50.000 persones que al llarg de la badia d’Altea contemplen aquest singular esdeveniment pirotècnic, que enguany es dispararà a les 12 de la nit del dissabte al diumenge.
La Cofradia del Castell ha sigut l’encarregada d’organitzar alguns dels preparatius més importants, en col·laboració directa amb l’Ajuntament d’Altea. Recentment es va presentar el cartell que publicita es Castell de l´Olla, obra de Vicente Peris, mentre que el text literari ha sigut obra d’Alejandro Font de Mora, amb la intenció de seguir mantenint el vessant cultural que sempre ha tingut aquest esdeveniment des del seu naixement.
Per segon any consecutiu el pirotècnic triat serà Carlos Caballer, que durant una mica més de vint minuts, dispararà més de 1500 quilos de pólvora des de les cinc plataformes que haurà instal·lades en la platja de l´Olla. Aquesta és sens dubte una de les singularitats del Castell de l´Olla, que es dispara íntegrament des del mar, amb la dificultat afegida dels corrents marins en la seua instal·lació.

Seguretat, tràfic i aparcaments 

Com cada any un gran desplegament d’efectius vetlarà per la seguretat de tots els assistents a l’esdeveniment. Membres de la Guàrdia Civil, Tràfic, Policia Local, DYA, Protecció Civil i Creu Roja, estaran preparats davant qualsevol eventualitat. Els accessos i aparcaments estaran ben senyalitzats, i des del propi Ajuntament d’Altea s’insta a tot el públic que acudisca al Castell de l´Olla, que utilitze alguns dels mitjans de transport públics existents. Per a açò, un any més el transport amb tren serà una bona alternativa. El TRAM perllongarà el seu horari habitual de servei perquè 22 trens especials circulen per la línia 9, entre les 20:32 hores del dissabte i les 3:01 hores de la matinada del diumenge. Aquesta línia uneix les localitats de Benidorm i Denia i té parada en 18 estacions i baixadors en aquest recorregut. També els trens de la L-1 que tenen eixida el dissabte des d’Estels a les 19:11; 19.41; 20:11; 20:41; 21:11 i 21:41 hores, connectaran de forma ràpida amb els especials de la Línia 9 amb direcció a l’Olla d’Altea. Per a qualsevol consulta d’horaris es pot consultar en aquesta pàgina web www.tramalicante.com
A més, l’Ajuntament d’Altea ha habilitat diverses zones senyalitzades d’aparcament que es poden consultar a través de la web municipal www.altea.es i www.visitaltea.es 
De totes formes es fa una crida a utilitzar l’accés per als vianants a la zona del castell, ben protegida i acordonada paral·lela a N-332, i que en un curt i agradable passeig uneix el cas urbà d’Altea amb es Castell de l´Olla.

Per a finalitzar des del consistori alteà es vol convidar a gaudir de la nit màgica del Castell de l´Olla, que coincideix amb les tradicionals festa de Sant Llorenç a Altea, i que organitzen diferents actes festiu i musicals aqueixa mateixa nit.

Pin It on Pinterest