Select Page

37 embarcacions de la Classe Creuers ORC disputaran els dies 1, 2 i 3 de març la XXVII edició de les 200 Milles a 2 organitzada pel club Nàutic d’Altea. La regata, Copa Autonòmica de Creuers A 2 de la Comunitat Valenciana i puntuable per al Campionat d’Espanya A 2 de Creuers, és una de les proves referents de les competicions a 2 a Espanya. 

El Club Nàutic d’Altea ha albergat aquest matí la presentació d’aquesta regata en la qual el president del Comitè de Regates, Maríano Gil, ha explicat les característiques tècniques de la mateixa. “La prova s’ha adaptat a la nova normativa de navegació i presenta com novetat que els vaixells haurien d’usar el sistema de mesurament ORC però en termes generals les 200 Milles a 2 contaran amb el seu format habitual” ha comentat Gil. 

L’acte ha contat amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altea, Sebastián Gómez; el vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Manuel Cabrera; el president del Comitè de Regates, Maríano Gil; el director tècnic esportiu del Club Nàutic d’Altea, Álvaro Arroyo i els participants Jesús Pintos i Laureano Wizner, del Club Nàutic de La Corunya; i Roberto Sevila, del Club Nàutic d’Altea. 
La regata començarà el 1 de març des del port d’Altea amb destinació a Eivissa i Formentera. El senyal de sortida, a les 12 hores, serà l’inici d’una dura competició en la qual les tripulacions, formades per dues persones, posaran a prova la seva capacitat de navegació en un sever recorregut. La travessia anirà des d’Altea a la illa d’Eivissa per estribord amb controls en San Antonio i Santa Eulalia; després d’abandonar la península es dirigiran a Formentera. Allí vorejaran una balisa, on haurà control puntuable per a la classificació, per a posar retorn cap a Altea. Les prediccions meteorològiques són favorables, pel que s’espera una bona regata. La prova seguir-se en directe des de la web del Club Nàutic d’Altea (www.cnaltea.com)
Els 37 participants provenen de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Murcia, Illes Balears i Galícia. Entre els esportistes que lluitaran pel lingote de plata es troben els guanyadors dels últims 5 anys i regatistas de prestigi com Jesús Pintos i Laureano Wizner, del Club Nàutic de La Corunya amb l’embarcació Fertiberia. Pintos i Wizner han participat en la roda de premsa en la qual han declarat el seu interès per participar en les 200 Milles a 2 “. Aquesta regata és tot un referent a Espanya, sobretot dintre de la modalitat a 2 en la qual resulta difícil trobar bones competicions; per això hem volgut desplaçar-nos des de Galícia per a competir a Altea, conèixer una nova prova i aprendre al costat dels esportistes que competeixen en ella” ha recalcat Jesús Pintos. Per la seva banda Roberto Sevila, veterà en aquesta competició, ha volgut destacar la importància d’aquesta regata en la qual competirà al costat del seu fill, Marco Sevila. 

El regidor d’Esports d’Altea, Sebastián Gómez, ha elogiat la labor del Club Nàutic d’Altea en l’organització de competicions nàutiques: “és un orgull per al nostre municipi contar amb un club nàutic que organitzi proves tan importants que contribueixin a la promoció del nostre municipi; des de l’Ajuntament seguirem donant suport el treball fet pel club en l’organització d’aquests esdeveniments” ha conclòs Gómez. 

La regata està organitzada pel club Nàutic d’Altea i la Real Federació Espanyola de Vela amb la col·laboració de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la Real Associació Nacional de Creuers i l’Ajuntament d’Altea.

Pin It on Pinterest