Select Page

La pròxima setmana se celebra el Dia internacional de la Dona, el 8 de març, i per a commemorar-lo des de la Regidoria de Serveis Socials s’ha organitzat tot un seguit d’actes sota el lema ‘Totes les dones, tots els drets, tots els dies’. Segons ha explicat el regidor d’Atenció Sociosanitaria, Gregorio Alvado, amb l’engegada d’aquestes activitats “volem reivindicar i insistir que, si bé al llarg de més d’un segle s’han obtingut grans assoliments a favor de la igualtat entre homes i dones, no hem d’oblidar que un segle després encara hi ha objectius que no s’han assolit per a la consecució de la plena eliminació de tota discriminació contra la dona en qualsevol àmbit de la vida pública o privada”. 

En aquest sentit, per Alvado és fonamental “recordar que és la nostra causa, com poder públic, defensar i lluitar per a aconseguir la igualtat. I que podem i hem de fer-lo, tant des de l’administració pública com des de les nostres famílies, amics, escola, treball i associacions”. 

La programació d’aquest any es va a desenvolupar al llarg de la setmana del 4 al 8 de març, oferint per a tota la població activitats de foment de la salut i desenvolupament corporal, de la creativitat, de la participació social i del temps lliure. Haurà dues xerrades: una dirigida entorn la salut des de la perspectiva de gènere i altra sobre economia familiar, per a conèixer com es pot estalviar en la factura mensual de la llum, al mateix temps que contribuïm al medi ambient. 

Per altra banda s’han organitzat quatre tallers, tots ells gratuïts: dansa del ventre, taichí, balls caribenys i de fotografia. Aquest últim serà exterior, fent un recorregut per Altea al costat d’un expert en fotografia, on es podrà passejar pels carrers alteans, al mateix temps que es retraten bonics racons del nostre poble i es comparteix una tarda amb altres persones. 

El dimarts 5 de març se celebrarà la XIII Trobada de les Dones de les Marines, trobada que es ve celebrant des de fa ja més de 10 anys. Aquest any el municipi que ho organitza és L’Alfàs del Pi, i la programació aquesta dividida en tres activitats: projecció d’un curtmetratge ‘Ana 27’ i col·loqui amb la directora, visita a la Fundació FRAX i berenar en l’Hotel Albir Platja, amenitzat amb música i una petita representació teatral. La sortida serà a les 17:00h des d’Altea La Vella i a les 17:20 des d’Altea. Preu 5 €, places limitades i inscripcions en el Centre Social. 

En Altea La Vella tindrà lloc el concert de la Rondalla ‘La I.lusió’ de Callosa’d en Sarrià i d’un berenar. Mentre que el dijous es projectarà en el cinema fórum del centre social ‘En les teves sabates’. 
També s’ha organitzat una activitat participativa diària, que consisteix a anar recordant dia a dia drets de la dona a través de la pintura col·lectiva en un sol llenç. En aquest punt l’edil ha aprofitat per a convidar a tots els alteans i alteanes que “tots i totes deixem la nostra petjada en aquests llenços que estaran posats en l’entrada del Centre Social durant tot el”dia . I finalment, i després de l’èxit del passat anys, el dia 8 pintarem un quadre gegant col·lectiu. 

Finalment, com clausura de la setmana s’ha organitzat una taula rodona, amb la participació de diversos professionals de l’àmbit social, en la qual s’abordarà la perspectiva de gènere des de la dona immigrant, “ja que, si bé en el nostre país s’han aconseguit grans assoliments en els drets de la dona, encara hi ha dones de moltes parts del món que tot just tenen drets, i per tant no poden caure en l’oblit, per això el lema de la nostra Setmana de la Dona ‘Totes les dones, tots els drets, tots els dies’”.

Pin It on Pinterest