Select Page

Fa just dos anys va ser remès el document d’inici de tramitació del Pla General d’Altea a Conselleria. Des de llavors, el municipi alteà esperava el vistiplau de la Conselleria d’Ordenació del Territori de la Generalitat Valenciana per a poder continuar la tramitació del seu nou Pla General. El passat 15 de Febrer la Comissió d’Avaluació Ambiental va emetre el document de referència que s’esperava. Aquest document serà publicat en breu en la web de la Conselleria i també en la de l’Ajuntament, quan se li faci arribar una còpia.

En aquest sentit, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha posat l’accent que “el Pla General d’Ordenació Urbana ha de ser l’instrument on es plasmi el nou model territorial, però també l’econòmic i el social d’Altea”. Segons ha explicat Miguel Ortiz, “en el nou PGOU ha de planificar-se el futur d’Altea i no ha de reduir-se al model d’uns pocs, sinó que hem d’assolir que aquest document planifiqui el municipi que volguessin aconseguir la majoria d’ alteans”. Així mateix, Ortiz ha anunciat que “anem a engegar un ambiciós Pla de Participació Ciutadana perquè, tota persona que vulgui, tingui la possibilitat de manifestar la seva opinió sobre el futur model de desenvolupament sostenible alteà”.

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Carolina Punset, s’ha congratulat que “per fi puguem donar continuïtat a la tramitació del Pla General d’Altea. Fins a la data, s’han avançat esborranys de treball de molts dels informes que s’haurien de tramitar, però cap es podia concloure ni presentar de manera definitiva sense abans contar amb el document de referència” .“Quan ens sigui remès i ho hàgim pogut examinar els membres de l’equip de govern, convocarem al Consell Local Urbanístic i a la resta de grups polítics de l’oposició per  adonar d’això”, ha assenyalat Punset.

Carolina Punset ha assegurat “que l’arribada del document agilitarà la tramitació del Pla General i ens ajudarà a complir l’objectiu que ens havíem fixat d’intentar aprovar el Pla General en aquesta legislatura. Aquest Pla General marcarà un canvi de model que permetrà un urbanisme sostenible i una major protecció del paisatge en el nostre municipi”, ha conclòs la regidora alteana.

Pin It on Pinterest