Select Page

El passat any, el municipi d’Altea va ser el primer del seu entorn en aprovar una Ordenança de tramitació de llicències d’obra mitjançant Declaració Responsable, més conegudes popularment per Llicencies “Express”. Fent balanç dels resultats de l’engegada d’aquesta iniciativa, que cal recordar, sorgeix com un paquet de mesures urgents de suport a emprenedors, microempreses, a petites i mitjanes empreses (pymes) amb l’intent de revitalitzar i donar suport el teixit productiu i afavorir l’engegada de noves activitats econòmiques que generin ocupació, “no podem estar més satisfets”, va assenyalar la regidora de CIPAL, Carolina Punset. 

Altea pretenia flexibilitzar i simplificar amb ella els procediments, així com reduir tràmits i càrregues administratives en totes aquelles llicències (tant d’obra major, com menor) que no es corregués perill de causar dany al patrimoni històric artístic del municipi. Per a evitar aquests eventuals danys, es va excloure de l’àmbit d’aquestes llicències el Nucli antic del municipi, l’indubtable valor del qual es va a veure avalat pròximament per la seva declaració com a conjunt Històric. En tota la resta del municipi, si que cap acollir-se a aquest procediment, que elimina traves burocràtiques i afavoreix l’activitat econòmica dintre del sector de la rehabilitació i la construcció. “La nova normativa engegada està donant els seus fruits, ja que en l’últim mes, més del 50% de les llicències sol·licitades es beneficien d’aquest tràmit, que permet obtenir la llicència d’obra de manera immediata en el mateix moment que es lliura la documentació oportuna en l’Ajuntament”, va concloure la regidora de responsablede l’àrea, Carolina Punset.

Pin It on Pinterest