Select Page

Ortiz: “Volem que el ciutadà, com vianant o ciclista, recuperi el protagonisme del carrer
?En el marc de la integració d’Altea dintre de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, va convocar dilluns passat una reunió amb els regidors de les diferents àrees implicades en el desenvolupament de les polítiques mediambientals que marca aquesta Xarxa. A la reunió del passat dilluns van assistir el regidor de Presidència, Jesús Ballester, el regidor de Mediambient Miguel Ángel Capella, l’edil responsable del Programa ‘Altea Ciutat Saludable’, Yolanda Gallardo, el regidor d’Infraestructures i Escena Urbana, Jaime Sellés, i l’edil de Participació Ciutadana, Sebastián Gómez. L’objectiu de la reunió va ser abordar les pròximes iniciatives que va a portar a terme l’Ajuntament d’Altea per a potenciar l’ús d’espais públics, zones per als vianants, zones verdes, carrils bici, corredors verds i cicle carrers, entre altres zones. Per això, segons va explicar Ortiz, “volem contar amb l’opinió i participació dels alteans i alteanes, per a analitzar entre tots les possibles propostes que podem desenvolupar en la nostra localitat, de cara a treure el màxim partit possible d’aquests espais, amb projectes que tinguin el menor cost possible, i per a evitar la polèmica que va suscitar en la passada legislatura el traçat del Corredor Verd, al no tenir en compte l’opinió dels veïns de la zones afectades”.
Per tot això, el primer pas, el pròxim mes de febrer, serà obrir un canal de comunicació directa amb els veïns perquè puguin plantejar les seves propostes, a través del correu electrònic: carrilbici@altea.es. D’aquesta manera, els primers projectes que es van analitzar seran els possibles traçats per  augmentar el carril bici a Altea, amb l’objectiu d’arribar als 10 quilòmetres de recorregut en 2013, ja que actualment tan sols existeix el traçat de Cap Blanch i el Corredor Verd.
?Precisament aquest matí,el director general de l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN), Antonio Cejalvo, s’ha traslladat a Altea per a analitzar amb l’Alcalde el funcionament del Sistema de Préstec de Bicicletes, instaurat en la nostra localitat des del passat mes de desembre a través d’un conveni amb la (AVEN). Durant la trobada, Ortiz ha agraït a Cejalvo la implicació de la Generalitat en aquesta iniciativa, que forma part de l’objectiu de l’equip de govern “de prioritzar al ciutadà per sobre del cotxe, i que el ciutadà recuperi el carrer, potenciant el seu protagonisme tant com vianant com ciclista, perquè vam considerar que és fonamental per  augmentar la qualitat de vida a Altea”. D’aquí la creació de la comissió interdisciplinar que es va constituir el dilluns, amb els regidors implicats, el Sistema de Préstec de Bicicletes, o el projecte de ‘Valet Pàrquing’ desenvolupat en el Nucli antic per a facilitar l’estacionament. En aquest sentit, l’Alcalde ha afegit que “volem que les bicicletes, a més d’un atractiu turístic, siguin també un mitjà de transport per als alteans i que formi partde la nostra vida quotidiana”.
Per la seva banda, Cejalvo ha posat l’accent que Altea, de manera conjunta amb Benidorm, és pionera a la Comunitat Valenciana en el funcionament d’intercanvi del sistema de préstec de bicis entre dues localitats. De manera que un veí que agafi la bici a Altea la pot retornar a Benidorm, i viceversa. Per Cejalvo, aquest sistema demostra l’aposta de la Generalitat Valenciana per l’eficiència energètica i per l’ús responsable dels recursos energètics. Finalment, Miguel Ángel Capella ha remarcat la seva satisfacció per l’acollida d’aquesta iniciativa entre els alteans i va destacar que, a dia d’avui, ja existeixen més de 400 abonats anuals, i els usos han arribat a la xifra de 2.000 durant els 45 dies des de la seva inauguració.

Pin It on Pinterest