Select Page

La regidora de Cultura, Marga Riera ha presentat aquest matí la 30 edició de la Mostra d’Artesania  d’Altea, l’objectiu de la qual és “fomentar l’artesania a Altea i que l’obra dels artesans sigui considerada pel seu alt valor soci-cultural”. 

El tipus d’artesania d’aquesta Mostra és l’artística i de creació amb un alt grau de manipulació en matèries primeres i de contrastada qualitat. Els artesans que desitgin participar haurien de presentar el model normalitzat de sol·licitud, juntament amb mostres representatives dels treballs que desitgin exposar, entre 5 i 8 peces. Se sol·licitarà un únic taller per lloc. A més, la sol·licitud haurà d’anar acompanyada de la documentació que s’especifica en la pàgina web de l’Ajuntament: www.ayuntamientoaltea.es

La sol·licitud, documentació i mostres podran presentar-se en la Casa de Cultura d’Altea (C/ Pont de Moncau, 14 – 03590 Altea,Alacant – Tel.: 96 584 28 53, Fax: 96 584 28 04) fins al dilluns 11 de febrer de 2013 inclusivament. 

La Mostra tindrà lloc en la Plaça de l’Església d’Altea, entre els dies 27 i 31 de març (Setmana Santa), en horari de 12:00 a 22:00 h aprox.; i des del 29 de juny fins al 1 de setembre de 2013, en horari de 19:00 a 24:00 h aprox. No es donarà permís per un període de temps inferior. 

La selecció es realitzarà atenent a criteris bàsics de: qualitat artística, originalitat i grau de manipulació artesanal. Es buscarà una proporció d’oficis artesans, establint un màxim de 4 especialitats, amb la intenció de contar amb la representació del major nombre d’oficis possibles. Els oficis de joieria i orfebreria seran contemplats com una mateixa especialitat. 

El jurat estarà compost per tècnics municipals, dos membres de UNART, un representant d’artesans reconeguts,  un representant de la Direcció general de Comerç i Consum, un representant de cada grup polític municipal i presidit per la Regidoria de Cultura. 

S’estableixen 3 premis, un a la MILLOR PEÇA (la qual passarà a formar part del patrimoni municipal),dotat de 600 € bruts; altre al MILLOR ESTAND, dotat de 400 € bruts; i el PREMI UNART, que consistirà en l’accés directe a la Mostra 2014.

Pin It on Pinterest