Select Page

Punset: “Conservar, cuidar i rehabilitar les façanes del nucli urbà és fonamental si volem seguir sent un lloc de referència per al turisme de qualitat” 
Des de la Regidoria d’Urbanisme s’està realitzant una acció concertada per a afavorir la rehabilitació de la imatge del Nucli urbà i combatre la imatge estètica negativa que dóna l’estat d’abandó en els immobles. Segons ha explicat l’edil d’Urbanisme, Carolina Punset, “fa dècades que moltes de les finques del Nucli antic i el seu entorn es troben en un estat de deterioració que perjudica notablement la imatge del municipi. Pintades, buits en façanes sense tapar, i en general l’estat de deixadesa i degradació de les façanes,són freqüents entre els propietaris que incompleixen el seu deure legal de conservació de les edificacions” (Article 206 de la Llei 16/2005 de 30 de desembre de la Generalitat Valenciana). 
Punset ha assenyalat que “fins a ara ningú li havia fet cas a això, però nosaltres pensem que és important i hem realitzat un inventari de la major part de les façanes del Nucli urbà que es troben en aquesta situació de clara deterioració. Existeixen gairebé seixanta. Des de l’Ajuntament es va a requerir a tots els propietaris perquè realitzin les millores mínimes que garanteixin, la neteja i la seguretat que requereix la nostra imatge urbana”. 
Per a Punset, “en un poble com Altea que viu del turisme, no ens podem permetre que la imatge urbana es degradi indefinidament. No es requereixen grans inversions ni molts diners per a pintar una façana i amb això es contribuïx de manera molt positiva que tot el poble prosperi econòmica i turísticament parlant. Així mateix, la mesura afavoreix l’activitat econòmica del poble, ja que donarà treball a oficis del sector de la construcció, com pintors i fusters”. 
“Podem seguir fent com si no ho veiéssim i continuar en un poble en el qual existeixen cada vegada més àrees degradades o podem tots, de forma col·lectiva, implicar-nos per a millorar la imatge urbana d’Altea i contribuir que segueixi sent un lloc de referència per al turisme residencial”. En aquest sentit, l’edil ha remarcat que “ha passat l’època de les grans inversions en infraestructures. Ha arribat el moment de conservar, rehabilitar i posar en valor el que ja existeix i es troba abandonat. Això s’aconsegueix amb inversions públiques en llocs puntuals i estratègics, però també amb actuacions d’aquest tipus, que són gratuïtes per a l’Ajuntament, i que ens obliguen a tots a cuidar del que és nostre. Comporten molt treball administratiu però crec que valdrà la pena” . 

Pin It on Pinterest