Select Page

Es ratifica el conveni per a la modificació del Pla Parcial Belles Arts 
L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, i el Rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Jesús T.Pastor Ciurana, han ratificat aquest matí el conveni arribat entre ambdues institucions per a la modificació del Pla Parcial Belles Arts. En la reunió també han estat presents la regidora d’Urbanisme, Carolina Punset, i el vicerector de Infraestructures de la UMH, Óscar Reinoso 
La modificació d’aquest Pla va ser aprovada pel ple el passat mes de març, amb els vots del Partit Popular, Cipal i Bloc, i el seu objectiu és reduir el nombre d’edificacions previstes en origen i agrupar les quals ja existeixen, i les quals està previst construir en el futur, en una sola zona, evitant d’aquesta manera el seu impacte paisatgístic i visual. 
La iniciativa no ha retardat l’execució del Pla Parcial i ha suposat, en canvi, l’ampliació de places d’aparcament i zones verdes. La modificació suposa una permuta de terrenys amb la Universitat Miguel Hernández (UMH) per la qual se cedeix a la Universitat part del terreny del pàrquing, que actualment és de titularitat municipal. Es preveu derrocar el mur i que l’Ajuntament recuperi els terrenys que van des d’aquest mur fins als diferents edificis universitaris. D’aquesta manera, s’alliberarà d’edificacions el Carrer Benidorm (Costanera del Gall), i s’ampliaran les places d’aparcament i els espais verds. 
En conseqüència, s’elimina el formigó que separa el poble de la Universitat. Una mesura que, cap recordar, va portar a terme l’anterior equip de govern socialista d’Altea en l’estiu de 2009, amb la consegüent eliminació de places d’aparcament per a accedir al Nucli antic. 
Ja durant el Ple del mes de març, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, va mostrar la seva satisfacció per l’acord arribat entre la UMH i l’Ajuntament d’Altea, que va qualificar de “molt beneficiós” per a ambdues institucions. Ortiz va remarcar que “hem aconseguit que sigui terrè públic, des del mur fins als edificis i anem a recuperar tota una zona urbana, que és una de les entrades al Nucli antic, amb un jardí públic, amb unes zones públiques, i amb aparcament”. 
Per la seva banda, Carolina Punset ha explicat que “amb aquest acord aconseguim generar espais al costat del Nucli antic, que podran ser dedicats a aparcament o zona verda, en la línia de l’aposta de l’equip de govern per desenvolupar un nou model d’urbanisme que otorgui menys espais a edificacions i més àrees dedicades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans”. Punset ha posat l’accent que “es tracta de racionalitzar i planificar, perquè si no féssim aquest canvi, no disposaríem d’espais verds i pàrquings, perquè no tindríem espais suficients per a generar aquestes àrees que tant necessita Altea”. 
Durant la reunió, el Rector de la UMH també ha confirmat que, al llarg de 2013, es preveu construir un nou edifici proper al Palau d’Altea, que albergarà els estudis d’Audiovisuals. Segons el conveni, el següent compromís, per part de la UMH, és completar la urbanització,tant de l’entorn dels tallers de Modelatge i Dibuix, com de l’aparcament que té accés des del Carrer Benidorm. 

Pin It on Pinterest