Select Page

L’Ajuntament d’Altea i el Ministeri de Medi ambient han arribat a un acord per a millorar i engegar el projecte del Front Litoral, ja que ambdues parts consideren prioritària la regeneració de la façana marítima d’Altea. L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha convocat aquest matí una reunió de la Comissió de Seguiment del Front Litoral, integrada per representants de tots els grups polítics municipals, per a explicar els detalls d’aquest acord, conjuntament amb la regidora d’Urbanisme, Carolina Punset. Aquest acord se centra, principalment, a dividir el projecte en dues fases: la primera consistirà en la regeneració de les platges, mentre que la segona suposarà l’execució de dos pàrquings subterranis i del Passeig Marítim en superfície. 
Quant a la primera part del projecte, finançada íntegrament pel ministeri de Medi ambient, s’ha acordat l’inici immediat de la tramitació de l’expedient. En la pràctica, l’inici de l’expedient suposa la licitació del projecte abans de finalitzar el primer trimestre de 2013, i l’adjudicació de les obres i l’inici de les mateixes, abans de finalitzar el primer semestre d’aquest mateix any. 
Aquesta primera fase inclou la regeneració de les platges, la construcció dels dics de defensa, i una modificació fonamental per al projecte, com és l’eliminació de la grava de pica de pedrera, i la seva substitució per cant rodat, senyal d’identitat de les platges alteanes. Així mateix, en aquesta fase també es contempla la unió de la Plaça d’Europa, fins a la desembocadura del Riu Algar, mitjançant un passeig o senda per als vianants. Respecte a la segona fase del projecte, que es finançarà mitjançant iniciativa privada, consistirà en l’execució de dos pàrquings subterranis; un en el Passeig Sant Pere, i altre on està situat actualment el pàrquing del Toll, així com la unió d’ambdós a través d’un carril subterrani. Una vegada finalitzats els pàrquings, es portarà a terme el Passeig Marítim en superficie.

Pin It on Pinterest