Select Page

Amb motiu de la celebració, ‘Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència Contra la Dona,’ el pròxim 25 de novembre, la Regidoria de Serveis Socials ha organitzat una obra de teatre i un taller de ioga. 

El dissabte 24 de novembre tindrà lloc la representació teatral ‘Dones d’Ulls Grans’, de Produccions Lasman Tenidas, en el Centre Social a les 20:00h, activitat gratuïta realitzada amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant. Tal com ha assenyalat el regidor de Serveis Socials, Gregorio Alvado, aquesta representació teatral “ha tingut gran èxit d’afluència i crítiques, i ara arriba a Altea, perquè tots i totes puguem gaudir d’aquesta esplèndida obra de teatre, i que al mateix temps ens permeti reflexionar sobre el problema de la violència de gènere”. 
Alvado ha remarcat que “he acollit de bon tros interès aquesta iniciativa, dirigida a tota la població d’Altea, ja que és un muntatge teatral que es pot definir com una barreja d’estils i de sensacions, que ens porta a seguir coneixent l’ànima de la dona des del respecte, a través d’històries de dones universals”. 
Per altra banda, altra de les activitats organitzades per la Regidoria de Serveis Socials per a la celebració del dia 25 de novembre és una iniciativa sota el títol Ioga: un camí cap a la igualtat de gènere’. Segons ha explicat Alvado, aquest programa “està dirigit a un grup de dones que han estat seleccionades prèviament pel departament de Serveis Socials, i que presenten una problemàtica de desigualtat de gènere”. 
La iniciativa té l’objectiu d’oferir estratègies personals a les dones a nivell corporal que els permeti al seu torn reflexionar i superar determinades situacions i vivències. Para Alvado, es tracta “d’un programa pilot que es realitza per primera vegada a Altea, unint en una sola activitat la prevenció de la desigualtat de gènere i l’art corporal del ioga”. Aquesta iniciativa tindrà una durada inicial de tres mesos i va a ser desenvolupada per Cristina Herrero Cossio, advocada especialitzada en violència de gènere de l’Ajuntament d’Altea i professora titulada de l’Escola de Ioga Sadhana (Escola reconeguda per la Unió Europea de Ioga). Alvado ha conclòs assenyalant que “al finalitzar aquest programa pilot veurem els seus resultats i espero que es torni a realitzar perquè més dones alteanes  puguin beneficiar-se d’aquesta iniciativa a favor de la igualtat de gènere”.

Pin It on Pinterest