Select Page

La Regidoria d’Infraestructures, en col•laboració amb la Universitat Politècnica de València, ha organitzat un curs contra la plaga del Picut vermell, dirigit als jardiners de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal, que s’encarreguen de l’arranjament i manteniment diari dels jardins públics d’Altea.

El curs ha començat aquest matí i té dos dies de durada, amb dues parts, una part teòrica, i altra pràctica. La responsable del curs, Pilar Xamaní de la UPV, ha explicat que el curs forma part del treball de gestió dels jardins urbans, segons el conveni subscrit entre la UPV i l’Ajuntament d’Altea, a través de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal, en aquest cas concret per a combatre la plaga del Picut vermell que afecta a les palmeres.

Olga Martínez, experta en jardineria i assessora de diversos Ajuntaments, és l’encarregada d’impartir el curs contra el Picut vermell, basant-se en la tècnica de poda terapèutica, com alternativa als tractaments químics per a salvar les palmeres afectades per la plaga del Picut. El curs està dirigit als treballadors de l’Empresa Pública, però l’Ajuntament, davant la greu problemàtica causada pel Picut vermell, ha estès la convocatòria als jardiners de la zona.

El regidor d’Infraestructures i responsable de l’Empresa Pública Municipal, Jaime Sellés, ha ressaltat la importància que té la formació per a lluitar contra el Picut vermell. Sellés ha assenyalat que “són cursos molt necessaris pel dany que provoca el Picut vermell en les palmeres, ja que és una plaga molt agressiva i el Picut és molt resistent als tractaments”. El curs busca que els tractaments siguin els adequats per a evitar l’extensió de la plaga. Finalment, l’edil d’Infraestructures ha destacat la permanent col·laboració que té l’Ajuntament amb la Universitat Politècnica de València.

Pin It on Pinterest