Select Page

Les Regidories de Presidència i Urbanisme han engegat un taller sota el títol ‘Patrimoni i Urbanisme’, amb la finalitat de recaptar les opinions i suggeriments de comerciants i veïns, respecte a totes aquelles qüestions que afecten a la futura planificació d’Altea. La iniciativa ha sorgit arran de l’interès mostrat pels alteans i alteanes sobre les mesures portades a terme des de l’Ajuntament per a posar en valor el patrimoni alteà, ja sigui a través de l’elaboració del Catàleg de Béns o de la Declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) del Nucli antic d’Altea.

L’objectiu d’aquest projecte és conèixer la percepció dels alteans sobre la relació entre el patrimoni i el potencial benefici que genera per als negocis alteans, així com els escenaris que podrien millorar la seva posada en valor i els elements patrimonials valuosos que existeixen a Altea. Es tracta d’una via per a afavorir la participació ciutadana i s’emmarca en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana.

Per a això, el taller s’iniciarà amb un recorregut per les zones patrimonials de la nostra localitat, i continuarà en la Sala de Premsa de Palau Altea, on es realitzaran una sèrie de dinàmiques de grup dirigides a l’obtenció de consensos en els temes a tractar. El taller se celebrarà en dues sessions. La primera d’elles, el dilluns 19 de novembre, de 10:00h a 12:00h, estarà dirigida als comerciants alteans. El punt de trobada per a començar el recorregut inicial serà el Carrer Major, a les 10:00h. Mentre que la segona sessió estarà enfocada per als veïns en general i també serà el dilluns 19 de novembre, de 19:00h a 21:00h, en el mateix punt de trobada. El taller és gratuït i des de l’Ajuntament s’anima que els veïns acudeixin al que es desenvolupa a la tarda, per ser obert al públic.

Així mateix, al finalitzar els tallers s’abordaran altres aspectes d’interès general, que ja s’havien abordat en anteriors reunions, com la neteja i recollida de residus, la seguretat i convivència ciutadana, i l’explotació de la via pública.

Pin It on Pinterest