Select Page

L’Alcalde d’Altea considera que la unanimitat era un requisit fonamental per al canvi dels dies festius 
Aquest passat dilluns a la tarda, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, es va reunir amb els representants de tots els sectors implicats en la celebració de les Festes Patronals en Honor al Santissin Crist del Sagrari de Moros i Cristians en Honor a Sant Blai. L’objectiu de la reunió va ser abordar el possible canvi de dates dels dies festius de les Festes Patronals, de cara al Ple de l’Ajuntament que se celebra avui dimecres, i en el qual està previst aprovar el calendari festiu d’Altea. 
En la reunió van estar presents, a més de l’Alcalde, el regidor de Presidència, Jesús Ballester, la presidenta i la secretària de l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, Rosa Guillén Riera i Pepa Borja, respectivament, el Cura Rector d’Altea, D. Trino Bonmatí, el Clavari del Crist 2013, Javier Serrat, el president del Consell de Clavaris, Joaquín Díaz Caneja, el president de AEPA, José Davó, el president de HOSPAL, Gregorio Polvoreda, i el president de l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal, Pedro Cortés. L’Alcalde d’Altea va excusar l’assistència a la reunió de la regidora de Festes, Marga Riera, per trobar-se de baixa. 
Miguel Ortiz va voler agrair l’interès mostrat per tots els presents “per a millorar i impulsar les Festes Patronals del nostre poble” i va aprofitar la trobada per a “manifestar la importància que té trobar algun al·licient que generi noves expectatives i il·lusió, entorn de les nostres Festes Patronals”. En aquest sentit, Ortiz va assenyalar que “des de l’equip de govern vam pensar que aquest impuls podria generar-lo el canvi de dates dels dies festius, perquè durant els últims anys s’ha comprovat que els alteans participen molt més en els actes que se celebren abans del cap de setmana, que en els quals tenen lloc una vegada passat el cap de setmana”. “A més, la gent necessita nous incentius per a seguir participant en les Festes i també vam considerar que amb un adequat canvi de dates, es podrien disminuir les despeses, fonamentalment en bandes de música”, va destacar. 
Segons va explicar l’Alcalde, “en tot aquest procés d’estudiar el possible canvi de dates, i des del primer moment, vam considerar que el consens i el suport de totes les parts implicades en les Festes era un requisit imprescindible per a adoptar qualsevol decisió” i va afegir que “la realitat és que quatre de les cinc parts implicades estaven a favor del canvi de dates, però l’última a prendre la decisió, l’Associació Sant Blai, es va inclinar per mantenir els dies festius tal com estaven fins a ara”. Per això, Ortiz va destacar la importància que té mantenir la unanimitat i el consens de totes les parts implicades, pel que l’equip de govern prefereix no proposar el canvi de dates durant el Ple d’avui. No obstant això, Ortiz va posar l’accent que “en aquesta ocasió ha estat l’Associació de Moros la qual ha optat per no canviar les dates, però el canvi de dates tampoc hagués sortit endavant si Sant Blai hagués dit sí al canvi i una de les altres quatre parts implicada, qualsevol d’elles, hagués dit que no”. 
També va reiterar que “les nostres Festes Patronals es mereixen tot el consens i unanimitat possible, perquè són un lloc de trobada i unió per a tots els alteans, i no de divisió o polèmica” i va remarcar que “tots aquests mesos de reflexió han estat molt importants, pel que demano a totes les parts afectades la seva col·laboració i ajuda per a, entre tots, poder retornar a les nostres Festes l’esplendor que es mereixen i que tornin a ser un motiu d’orgull per a tots els alteans”. Així mateix, va remarcar que tots els presents en la reunió van manifestar la conveniència que qualsevol decisió s’adopti per unanimitat i es van mostrar d’acord a treballar per a aconseguir aquest consens. Finalment, Miguel Ortiz va posar en relleu que “tant de bo això serveixi perquè tots els alteans sàpiguen que la seva opinió compte i és fonamental i que, lluny del que opinaven alguns que això era un engany i que la decisió estava presa, el fet de no canviar les Festes és una mostra que per a nosaltres conta l’opinió de tots per igual”.

Pin It on Pinterest