Select Page

La Regidoria de Serveis Socials ha portat a terme durant les últimes dues setmanes un projecte pilot en els instituts d’Altea per a ajudar als joves a detectar l’assetjament o els abusos en els quals poden caure al fer ús de les xarxes socials. El projecte ha sorgit a demanda dels pares que participen en l’Escola de Pares de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de l’Ajuntament, davant el temor que els seus fills puguin portar a terme un mal ús de les noves tecnologies. El projecte s’ha portat a terme gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant, mitjançant la qual el grup ‘Tecno Educa’ ha desenvolupat a Altea aquest programa específic, dirigit a alumnes de 1º de l’ESO, i en el qual han participat prop de 160 estudiants. 
Tal com ha explicat Mª Carmen Soliveres, Tècnic de Prevenció de Drogodependència de l’Ajuntament d’Altea, la iniciativa ha constat de 16 sessions, dividides en dos grups. El grup ‘Algú ha vist la meva foto?, ha servit per a conscienciar als alumnes de la vulnerabilitat que pot existir per als joves en les xarxes socials. “Han de saber que hi ha dades que és un risc publicar-los perquè poden estar a l’abast de qualsevol persona, que ells no sempre coneixen”, ha assenyalat Soliveres. Mentre que el segon grup ha consistit a abordar el “Ciberbulling”, per a ajudar-los a saber detectar quan es pot estar produint una agressió en les xarxes socials, tant quan ells poden ser objecte d’un abús, com quan algun dels seus companys pot ser fins i tot un ‘abussador’.

Pin It on Pinterest