Select Page

Divendres passat va tenir lloc, en el Mirador de Palau Altea, la presentació del cicle d’activitats que des de la regidoria de Cultura s’han programat per a commemorar el centenari de l’edició del primer facsímil de la trilogia “Coses de la meua terra” de l’escriptor alteà Francesc Martínez i Martínez. 
En l’acte van intervenir l’historiador Juanvi Martín Devesa i el professor i representant del Institut Alicantí de la Cultura Juan Gil-Albert, Joan Borja i Sanz. Tots dos van destacar la importància de la figura de Francesc Martínez i Martínez en la cultura valenciana i el seu paper com etnograf. 
Després de la presentació del cicle, aquest donava inici amb una conferència de Juanvi Martín Devesa que duia per títol “Historia i etnografia segons Francesc Martínez i Martínez”. En la mateixa, Devesa va recórrer la història d’Altea a través de l’obra de Martínez i Martínez, basant-se principalment en les llegendes i dites que aquest recull en “Coses de la Meua Terra”. 
El cicle continuarà el véns 19 d’octubre amb la conferència “Francesc Martínez i Martínez a’l Etnopoètica valenciana contemporania”, a càrrec del professor Joan Borja i Sanz a les 20:30 h. en el Mirador de Palau Altea. 
El diumenge 18 de novembre es portarà a terme una Ruta Literària pel nucli urbà d’Altea a càrrec de Juanvi Martín Devesa i la sortida del qual tindrà lloc a les 10:00 h des de la porta principal de Palau Altea. 
I el dissabte, 15 de desembre es clausurarà el Cicle amb la presentació de la reedició de l’obra “Cuses de la meua terra” de Francesc Martínez i Martínez. Reedició que corre a càrrec de l’Institut Juan Gil-Albert; gràcies a la qual es podrà adquirir aquesta important i transcendental mostra de la cultura valenciana, que de moment es troba esgotada. L’acte serà a les 19:00 h. en el Mirador de Palau Altea. 
L’acte de presentació del Cicle “Cuses de la Meua Terra” concloïa amb l’agraïment de l’edil de Cultura, Marga Riera, tant a Juanvi Devesa com a Joan Borja per la seva desinteressada participació i “per transmetre a tots els alteans els vostres coneixements sobre Francesc Martínez i Martínez i la seva obra”. A més, Riera va destacar  la gran labor que ambdós realitzen per a promoure l’obra de l’il·lustre alteà Francesc Martínez i Martínez, “amb el que això significa per al nostre municipi”.

Pin It on Pinterest