Select Page

El regidor de Presidència, Jesús Ballester, ha assegurat aquest matí, en relació al comunicat del PSOE sobre el Front Litoral, que “el que és una autèntica vergonya és que Henrik Campos, sotssecretari provincial del PSPV-PSOE, tingui la cara dura de vindre una vegada més a Altea per a reivindicar el Front Litoral, quan el seu partit ha ningunetjat aquest projecte des del Govern Central durant els últims 7 anys”. Ballester ha assenyalat que “el projecte impulsat pel partit Popular fa més d’una dècada, i va anar el mateix PSOE al que representa Campos el qual va tombar el Front Litoral, quan va accedir al Govern Central en 2004, i el mateix que va eliminar completament el pressupost per a aquest projecte”. 
Segons ha explicat, “el PSOE tan sols s’ha acordat del Front Litoral perquè els seus representants vinguessin a fer-se fotos, eleccions després d’eleccions, prometent el que mai van arribar a complir i enganyant constantment als alteans”. “Està clar que per al PSOE el Front Litoral tan sols ha estat el fons d’escenari de l’àlbum de fotos de les seves campanyes electorals”, ha remarcat l’edil i ha recordat que “va ser el propi Camps el qual al gener de 2007 vi A Altea a anunciar que les obres s’anaven a licitar en un mes, i l’única cosa que realment va començar és la seva paralització pura i dura”. 
Per a Ballester, “el que resulta irònic i contradictori és que Zapatero va posar mil traves al projecte, quan havia heretat del Govern Aznar un superàvit de més de 40.000 milions d’euros, i ara s’esquincen les vestidures per un retard en el projecte, quan Rajoy ha heretat del PSOE 500.000 milions de dèficit”. 
Tal com ha reiterat, “està clar que el projecte va a sofrir un retard, perquè per a mantenir-lo ha estat necessari ampliar en un any les anualitats i aquest es portarà a terme durant 2013, 2014 i 2015, de manera que les obres començaran a la fi de l’any que ve”. 
En aquest sentit, Ballester ha posat l’accent que “l’important és que el Govern central segueix mantenint en els seus Pressupostos de 2013 el projecte del Front Litoral d’Altea, i que la seva proposta de Pressupostos per a l’any que ve recull una partida de 643.680 euros per al Front Litoral d’Altea, sent d’aquesta manera l’obra prioritària de la Direcció general de Costes en tota la província d’Alacant”. 
Així mateix, ha assegurat que “Altea és l’únic municipi de tota la Comunitat Valenciana al que el Ministeri de Medi ambient ha dotat d’un projecte exclusivament municipal i la nostra localitat rep el 71% dels comptes de 2013 del Ministeri de Medi ambient per a tota la província d’Alacant, mentre que si es tenen en compte els pressupostos d’aquest Ministeri per a tota la Comunitat Valenciana, a Altea es destina la tercera part de tot el muntant”. 
Finalment, Ballester ha incidit que “considerem fonamental l’execució del projecte, però som conscients de l’actual situació econòmica i entenem que si el Govern Central està prioritzant les inversions en Sanitat, Educació i Serveis Socials, és de sentit comú que a Altea aquestes siguin també les nostres mateixes preocupacions”.

Pin It on Pinterest