Select Page

Durant el passat cap de setmana els jardins i el pàrquing de Palau Altea van acollir la cinquena edició de Ecoaltea, la fira de les alternatives, que va contar amb l’assistència de prop de 10.000 persones durant els dos dies de la seva celebració. La mostra ha estat organitzada per l’Associació Biloma i la Regidoria de Participació Ciutadana. En total, es van instal·lar 90 llocs de temàtiques relacionades amb el mediambient i l’ecologia, destacant l’alimentació natural, l’agricultura ecològica, l’artesania i els productes de medicina natural, entre uns altres. En el marc de Ecoaltea, també s’ha desenvolupat la quarta edició de ‘Circ Altea’, festival, que ha ofert actuacions i tallers gratuïts i a l’aire lliure per a tots els públics. 
Ecoaltea també ha disposat del recinte de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández, que ha cedit les aules per a les xerrades, així com els seus jardins i accessos per als llocs de ong,s i associacions i per a la realització de tallers de ioga, tai-chi, meditació i massatges terapèutics, entre altres activitats relacionades amb la salut natural. També en el recinte de la Facultat, en els jardins enfront de la cafeteria, es va instal·lar una Zona Infantil, on es van realitzar nombrosos tallers familiars, dirigits a la creativitat dels nens. Aquest any a més, l’organització ha contat amb les pistes esportives i el pati del col·legi públic Les Rotes, on també s’han desenvolupat diverses activitats i tallers durant els dos dies de Ecoaltea 
Els tallers i les xerrades, més de cent en dos dies, han contat amb una important presència de públic. Però sens dubte, la celebració del Festival d’Arts Escèniques, ‘Circ Altea’ ha contribuït a l’èxit de convocatòria, ja que més de nou companyies han presentat els seus espectacles *circenses a l’aire lliure en el recinte de la fira, a més de fer-lo el diumenge a la tarda en l’auditori del Palau, oferint una Gal·la que va aconseguir omplir les mil butaques del Palau. 
La mostra va ser inaugurada el dissabte al matí pel regidor de Participació Ciutadana, Sebastián Gómez, i la responsable de l’Associació Bilolama, Bippan Norberg. Gómez assenyalava a l’inici de la mostra que “Ecoaltea ha augmentat el seu nombre de stands i de visitants, el que l’aferma com una fira que té èxit i des de l’Ajuntament, a més de com una fira ecològica, la veiem com un projecte turístic que atreu molta gent a la nostra localitat i que incentiva als negocis propers al Nucli antic”. 
Per la seva banda, Bippan Norberg ha assenyalat que ”aquest any hi ha hagut una afluència de públic molt important, i ha vingut molta gent d’altres províncies, com València o Múrcia” i ha destacat el suport de l’Ajuntament. La important participació d’associacions, conferenciants, tallers i els prop de 90 llocs fa que l’organització consideri Ecoaltea menjo uneixi de les fires alternatives punteres a nivell nacional, i la primera d’aquest tipus a la Comunitat Valenciana.

Pin It on Pinterest