Select Page

Aquest matí l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, juntament amb el regidor de Presidència, Jesús Ballester, i els edils de Serveis Socials i Urbanisme, Gregorio Alvado i Carolina Punset, respectivament, han visitat les obres de demolició de l’edifici conegut com la Casa ‘dels Mestres’, situat en el Camí Vell d’Alacant. Aquest edifici ha estat ha estat ocupat en la seva major part, durant dècades i de manera il·legal, havent generat aquesta ocupació gran alarma social i problemes d’inseguretat e insalubritat varis.

Durant molts anys, les queixes dels veïns en relació a aquest problema han estat contínues. Però, a pesar dels esforços realitzats, fins a la data mai s’havia assolit recuperar l’immoble. No obstant això, ara per ara, i gràcies a les gestions realitzades per la Regidoria de Serveis Socials, s’ha aconseguit dotar d’un altra vivenda a totes les persones afectades i recuperar la propietat, mitjançant el Programa d’Acompanyament Social a Famílies realotjades

Una vegada inspeccionat l’edifici pels tècnics municipals d’Urbanisme, s’ha constatat el lamentable estat de deterioració en el qual es troba, fins al punt que la reposició de totes les unitats d’obra per a deixar-lo en condicions acceptables d’ús i servei, superaria més del 50% del valor del que suposaria realitzar una edificació nova de les mateixes característiques.

Per això, s’ha estimat la demolició com la solució més adequada. Així mateix, ha contribuït a prendre la decisió el fet que existeix un evident risc de contagi ja que l’immoble es troba en un àrea afectada per okupes i, si no es prenen medides amb celeritat, l’edifici municipal podria tornar a ser ocupat en breu amb els consegüents perjudicis que es tornarien a reproduir i que de tracten d’evitar des de l’equip de govern.

En aquest sentit, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha ressaltat que “es tracta d’un projecte molt important per a Altea perquè complim un dels objectius socials més importants que ens vam proposar en aquesta legislatura, com era dotar d’un altra vivenda a diverses famílies que estaven vivint en l’antiga ‘Casa dels Mestres’ en unes pèssimes condicions d’habitabilitat i s’ha consensuat amb totes elles la seva reubicació en altres domicilis d’Altea, de manera que solucionem un important problema social i sanitari”.

Segons ha explicat, “aquesta actuació conta amb el respatller de nombrosos veïns, que havien reivindicat la solució d’aquest problema, fins i tot a través d’escrits presentats en l’Ajuntament durant l’anterior legislatura, i també anys enrere”. Ortiz ha afegit que “no menys important és la recuperació urbanística perquè és molt important mantenir el perfil i el disseny de l’Altea de sempre i entenem que al derrocar la Casa ‘dels Mestres’, es va a integrar més Altea en el Nucli antic, a través de les vistes i de la recuperació urbanística de la zona”.

Per la seva banda, l’edil d’Urbanisme, Carolina Punset, ha manifestat que “des del punt de vista urbanístic recuperar un terreny municipal situat en una zona estratègica amb àmplies vistes al Nucli antic és una oportunitat que no podem desaprofitar”. Punset  ha posat l’accent que “aquest enderrocament, unit a la previsible i posterior rehabilitació i conversió en hotel rural de la coneguda com ‘Casa de les Campanetes ens permetrà regenerar un àrea que es trobava tremendament degradada”. Finalment, el regidor de Serveis Socials, Gregorio Alvado, ha ressaltat que “amb aquesta reubicació s’estan assolint diversos objectius ja que d’una banda oferim una oportunitat a les famílies que residien en aquest edifici, evitant així una major exclusió social i per un altre, vam fomentar la seva integració”. 

Pin It on Pinterest