Select Page

El Regidor de Joventut i Esports, Sebastián Gómez, ha anunciat aquest matí l’obertura del termini de matriculació de les Escoles Esportives Municipals per al curs 2012/13. El termini de matriculació es va iniciar el passat 17 de setembre i es perllongarà fins al pròxim 15 d’octubre. Durant aquest període els pares podran matricular als seus fills en qualsevol de les Escoles Esportives que té en funcionament l’Ajuntament d’Altea. 
Fins a 27 són les activitats esportives que s’oferixen per a la nova temporada. En esports clàssics com futbol, handbol, voleibol o bàsquet; o esports amb llarga tradició en la localitat com la pilota valenciana, tennis, padel, ciclisme, golf, ping pong o gimnàstica rítmica; als quals cal afegir com novetats en aquest curs el Rugby, la Iniciació al Skate (monopatin), Patins en línia, i Atletisme, a més d’arts marcials menjo Taekwondo o Hapkido 
Aquest any s’han introduït diverses novetats. Una d’elles ha estat la introducció de tres cursos gratuïts: ioga, skate i rugby. Una altra de les novetats, és que els entrenaments de ioga, futbol i handbol en la categoria de *alevines federats seran en anglès. Tal com ha explicat Gómez, “es tracta d’una prova pilot que permetrà que els nens perdin la por a comunicar-se en altre idioma”. Finalment, altra de les grans novetats es refereix a l’esport extraescolar, és a dir, l’esport que es practica dintre de les instal·lacions escolars. Fins a ara els nens jugaven a un sol esport en un sol dia a la setmana. A partir d’ara, a més de l’esport triat, podran acudir de dilluns a dijous al seu col·legi i jugar altres esports. 
Les inscripcions s’han de formalitzar del 17 de setembre al 15 d’octubre en les oficines del Centre Cultural Juvenil, al costat de la Ciutat Esportiva, de dilluns a divendres i de 09,00 a 14,00 hores. La inscripció ha de realitzar-la el pare o la mare i haurà d’aportar fotocòpia del DNI, així com el nombre de compte on li passaran el cobrament de les quotes. Les taxes que es pagaran aquest any són les mateixes que es van aprovar en el Ple municipal de setembre de 2011. El preu de la matrícula en tots els esports és de 15 euros. La quota mensual en els esports federats és de 15 euros al mes, el que fa un import de 150 euros anuals. En esport extraescolar la quota és de 9 euros mensuals, o 96 euros a l’any. L’Escola de hipica té una matriculació de 45 euros, i una quota mensual de 30 euros. El pagament es fraccionarà en dues mensualitats a realitzar, després de la inscripció, en els mesos de novembre i desembre. Per a donar millor informació dels terminis i quotes d’inscripció l’Ajuntament ha editat aquest any un fullet informatiu que ha repartit en tots els centres escolars de la localitat. 
Així mateix, Gómez ha anunciat la pròxima signatura d’un conveni entre els Ajuntaments de la comarca de La Marina Baixa per a la creació de lligues comarcals o Jocs Esportius Escolars a nivell comarcal, que permetrà que els nens de cada poble juguin els caps de setmana competicions amb els equips de pobles veïns en esports com Futbol, bàsquet, handbol o voleibol, entre uns altres.

Pin It on Pinterest