Select Page

La regidora de Festes, Marga Rigués, ha presentat aquest matí el llibre i el programa de les Festes Patronals d’Altea en Honor al Santissim Crist del Sagrari de Moros i Cristians en Honor a Sant Blai. L’edil ha estat acompanyada per la Presidenta de l’Associació de Moros i Cristians, Rosa Guillén i els Majorals de la Comissió del Crist 2012 Luisa Molina i Luis Urbans. 
Marga Rigués ha destacat que el programa d’aquest any s’ha fet “per a tots els públics ja que els actes més cars no són els millors, els millors són aquells que va més gent a gaudir-los”. L’edil de Festes ha convidat a tots els alteans i als visitants que gaudeixin de tots els actes programats “perquè el millor reconeixement al treball de la Comissió i de l’Associació és que la gent acudeixi als actes i gaudi dels mateixos”. 
En la mateixa línia s’ha pronunciat Luis Urbans, Majorals i autor dels cartells anunciadors de les Festes que, en nom de la Comissió, ha convidat als veïns i visitants a gaudir de les festes patronals. Urbans ha posat l’accent que “des de la Comissió hem treballat tot l’any per a arribar a aquest moment i ara és el poble, els veïns, els quals han de fer seves les Festes”. 
Durant tots els caps de setmana del mes de setembre es vénen celebrant a Altea actes festius i religiosos, fins a arribar als dies grans del 21 al 25 de setembre. Un dels actes amb més tradició a Altea és el novenari dedicat al Crist del Sagrari que comença matí dimecres 12 de setembre en el Temple parroquial de La nostra Senyora del Consol i es perllonga fins a dijous que ve 20 de setembre. 
L’acte de Presentació de Vestits i Càrrecs Festers de Moros i Cristians tindrà lloc el dissabte a partir de les 21,00 hores en el Palau d’Altea, la novetat més destacable és el canvi d’escenari, del pavelló nou d’esports a l’auditori del Palau. El va canviar, tal com ha explicat Rosa Guillén, es deu a raons econòmiques, ja que organitzar-lo en el “Palau és més econòmic”. 
Entre els actes programats per als dies grans ressalta i el Pregó de Festes, el divendres 21 de setembre. Luisa Molina, Majorala del Crist ha assenyalat, en relació a’l Entrà de la Murta que “haurà una gran cercavila, encara que no volem desvetllar les sorpreses perquè el més interessant és que la gent acudeixi i ho vegi per si mateixa”. 
El dia del Crist del Sagrari, el 23 de setembre, tindrà lloc la solemne missa al matí i la processó a la tarda, i a la nit un gran castell de focs artificials i l’Espectacular Musical Internacional “Dreams Of de World” dedicat a la música dels 80, en la Plaça del Llavador. Luisa Molina va ressaltar que les revetlles nocturnes tindran lloc precisament en la Plaça del Llavador on també estarà situat el Casal Fester. 
Per la seva banda l’Associació de Moros i Cristians de Sant Blai té programats com actes centrals, en primer lloc el Pregó de les Festes, que aquest any corre a càrrec de José Jaime Alvado. A més del Pregó ressalten les Ambaixades. L’Ambaixada Mora i Alardo el dissabte 22 de setembre, i l’Ambaixada Cristiana i Rendició Mora, el dilluns 24 de setembre, les dues a les 12,30 hores del migdia. Aquest any la primera de les Entrades i desfilada ho realitzaran les filaes, mores el dissabte 22 de setembre, mentre que l’Entrada Cristiana serà el dilluns 24 de setembre a la tarda.

Pin It on Pinterest