Select Page

L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, i el secretari de l’Associació d’Ajuda en Carretera DYA d’Elx, Antonio Tarí, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre ambdues entitats, corresponent a l’exercici 2012, mitjançant el qual l’Ajuntament ha subvencionat amb 115.000 euros els serveis que DYA està desenvolupant a Altea durant el present any. En la signatura del conveni també ha estat present el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Gregorio Alvado. 
L’acord inclou, entre uns altres, el servei de transport sanitari urgent en ambulància, sempre que sigui requerit pels serveis municipals, i el trasllat al centre mèdic públic més proper. El servei està disponible durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. L’Ajuntament d’Altea també cedeix a DYA la utilització de dues sales situades en el CEAM, i una ambulància. 
Encara que el transport sanitari és competència de la Conselleria de Sanitat, i l’Ajuntament no té obligació alguna de prestar-lo, des de la Regidoria de Sanitat es desenvolupa aquesta col·laboració, per entendre que presta un servei que beneficia a tots els alteans i alteanes i que contribuïx al benestar social de tota la població. 
Cap destacar que durant 2011 el nombre de serveis de DYA Altea es va situar en 1.523, mentre que en el que duem de 2012 aquesta quantitat ja arriba a els 836, sent les urgència a domicili i els trasllats hospitalaris els més demandats pels ciutadans. 
Així mateix, DYA també treballa de manera planificada i coordinada amb l’Ajuntament en la cobertura sanitària de diferents actes socials, com són les festes patronals, festes de barris, esdeveniments esportius, etc… assegurant així una atenció immediata en cas d’emergència degut al fet que són situacions amb gran afluència de persones. La Regidoria de Sanitat, a més, potencia les activitats de formació i voluntariat de DYA, amb l’engegada de campanyes de sensibilització.

Pin It on Pinterest