Select Page

El regidor de Presidència, Jesús Ballester, s’ha referit aquest matí a les crítiques realitzades pel PSOE d’Altea a la nova Ordenança de Festes. Jesús Ballester ha remarcat que l’Ordenança tracta totes les festes populars d’Altea, les de cadascuna de les partides, les Festes Majors del Crist de la Salut a Altea la vella i les del Crist d’Altea, a més de les festes de Moros i Cristians que se celebren des de fa 30 anys amb aquestes últimes. 
Per això, ha lamentat que el PSOE “només fa esment als Moros i Cristians i al canvi en la dates de celebració d’aquestes últimes, mentre que la resta de l’Ordenança o la comparteix o la ningunetja. “El PSOE ha permès, en quatre anys de desgovern, que les festes populars vagin camí de la desaparició, que el Crist d’Altea es quede sense majorals i que, any rere any, el nombre d’associats a l’Associació de Moros i cristians sant Blai descendeixi en més d’un centenar per any”, ha ressaltat Ballester, qui ha afegit que el PSOE “ha estat un espectador passiu o incapaç o, el que és pitjor, ni li ha importat”. 
Així mateix, l’edil de Presidència ha manifestat que “en temps de crisi cal actuar i preservar el tradicional de les festes de Sant Joan i Sant Pere, de sant lluis, Sant Antoni, Sant Llorenç, Santa Anna, i tantes altres, perquè no s’oblidin en el temps, afavorint un sistema de participació en les festes del santissim Crist del sagrari com són els cinquens, per a evitar de nou una absència de Comissió”. 
Respecte a la modificació de dates, amb el canvi de festiu dimarts a divendres, Ballester ha assenyalat que no existeix reducció de dies per als Moros i Cristians ja que “amb les dates actuals tenim pregó el divendres, actes de moros i cristians dissabte i dilluns, i dia del Crist el diumenge. Mentre que amb la modificació, el pregó seria dijous, els actes de Moros i Cristians divendres i dissabte; i diumenge i dilluns quedarien per als tres actes que celebra l’associació avui dia diumenge i dimarts: una despertà un cafè fester i un menjar festera de ‘germanor, a més dels actes del diumenge del Crist, que no canviarien”. En aquest sentit, l’edil de Presidència ha afirmat que “la desfilada del dilluns, que resulta car per tractar-se d’un dia laboral, molt menys lluït que el del dissabte i amb més dificultat per a rebre a visitants passaria a divendres, inici del cap de setmana, afavorint pernoctacions i arribada de turistes i amb uns costos menors”. 
Ballester ha posat l’accent que abans del Ple del passat 5 de juliol, quan es va aprovar de manera inicial l’Ordenança amb els vots a favor del PP, Cipal i Bloc, “la Junta Directiva de l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, triada democràticament per totes les filaes, va presentar un escrit en l’Ajuntament en el qual donaven suport el canvi de dates”. Finalment, ha recordat que l’Ordenança sorgeix “després de desenes de reunions amb més de cent antics Clavaris de cadascuna de les festes populars d’Altea; reunions amb l’Associació de Moros i Cristians i consulta a gran part del sector comercial i empresarial d’Altea”.

Pin It on Pinterest