Select Page

El President de la Generalitat, Alberto Fabra, va assistir ahir a la nit a la 26 edició del Castell’de l’Olla, juntament amb l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, amb qui va presidir el sopar que va tenir lloc abans del Castell en els Jardins de Vila Gadea. L’acte va contar amb l’assistència del Conseller d’Economia, Màxim Buch, la Consellera de Cultura, Lola Johnson, i el Conseller de Governació, Serafí Castellano. Així mateix, també van participar el Subdelegat del Govern a Alacant, Alberto Martínez, el president de la Cofradia del Castell, José Pérez Gorgoll, el Rector de la Universitat Miguel Hernández, Jesús Pastor Ciurana,  i el Rector de la Universitat d’Alacant, Manuel El Palomar Sanz, entre uns altres, així com una nodrida representació de senadors i diputats autonòmics i nacionals.
El President de la Generalitat va destacar que es Castell de’l Olla “es tracta d’una de les cites més importants de l’estiu a la Comunitat Valenciana, és una mostra de colorit i d’amistat, i suposa la possibilitat de compartir entre tots una gran nit, amb un gran castell de focs artificials, rebent l’hospitalitat d’un gran poble com és Altea”. Alberto Fabra va assenyalar que “per a la Comunitat Valenciana el fet de celebrar esdeveniments que la identifiquen i la diferencien és fonamental perquè som una Comunitat eminentment turística i per això hem de protegir aquelles celebracions que tenen una tradició consolidada”. “Per això des de la Generalitat hem col·laborat amb es Castell i amb totes les persones que fan possible que Altea siga coneguda per aquest gran castell de focs artificials, perquè es tracta d’un exemple de la Il·lusió, esforç i constància per mantenir les nostres tradicions, que ens identifiquen a la Comunitat Valenciana”, va manifestar Fabra. Per la seua banda, l’Alcalde d’Altea va ressaltar la presència dels milers de alteans i turistes “que han vingut a gaudir del Castell, al tractar-se d’una nit inoblidable perquè durant la nit de Sant Llorenç Altea es converteix en una referència per a tota la Comunitat Valenciana”. Miguel Ortiz va remarcar que “la Comunitat Valenciana és la suma de moltes menudes coses i Altea vol ocupar el seu espai, diferent als altres, i amb nits com la d’avui ho anem a aconseguir, gràcies a la dedicació de totes les persones que formen la Cofradia del Castell, units per força que ens proporciona la Generalitat Valenciana, la Diputació d’Alacant, i l’esforç de molts comerços locals”. “Perquè entre tots han fet possible que la nit de Sant Llorenç siga una nit meravellosa i encara que aquest ha estat l’any de menor pressupost, es tracta de l’any de major valor del Castell, gràcies al treball de totes les persones que ho han fet possible, i la presència del President de la Generalitat és un impuls fonamental perquè Altea torne a convertir-se en centre de referència de la Comunitat Valenciana”, va reiterar Ortiz. Es Castell va ser disparat per la pirotècnia Carlos Caballer de València, que va emprar 1.700 quilos de pólvora. Per a vetlar per la seguretat, van participar 192 efectius, entre Policia Local, Guàrdia Civil, Ambulàncies DYA i Protecció Civil.  

Pin It on Pinterest