Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha acollit aquest matí la tradicional recepció que realitza als xiquets i xiquetes sahrauís que participen del projecte “Vacances en Pau”. En total han sigut enguany quatre famílies alteanes les que han acollit a quatre xiquets, dels vint que estan estiuejant en la comarca de la Marina Baixa, de les associacions Juita i Luali. Els xiquets i xiquetes, acompanyats de les seues famílies d’acolliment, van rebre diversos regals de la corporació alteana, encapçalats per l’Alcalde Altea, Miguel Ortiz.
Per a Pepe Revert, membre de l’Associació comarcal Juita, “és d’agrair la solidaritat de tota la comarca, i en espacial de l’Ajuntament d’Altea, que financen una part important del viatge d’aquests xiquets. Durant aquestes vacances realitzen una revisió mèdica , s’integren en les famílies d’acolliment, perden una mica la desnutrició que en determinats casos porten i deixen la hamada algeriana, en la qual suporten ara mateix més de 50 graus de temperatura”. Enguany el nombre d’acolliments s’ha reduït respecte a altres anys, encara que en la nostra comarca s’ha mantingut, “hem patit per la crisi un descens en tota Espanya, ja que dels 9000 xiquets que acudien normalment hem baixat enguany a 5000 xiquets. Però en la Marina Baixa hem mantingut la mateixa xifra de l’any passat, i en total han sigut 22 xiquets”, destacava Revert.
Per a l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, es tracta d’una experiència única, “tant els xiquets que ens visiten en els mesos de juliol i agost, com per a les famílies acollidores. Dins de les nostres possibilitats ajudem al fet que puguen viatjar cada any, i gaudisquen d’Altea”. Miguel Ortiz mostrava el seu agraïment a les famílies alteanes, que any rere any, acullen a aquests xiquets sahrauís, “és de lloar el seu esperit altruista en el qual s’obstinen a compartir part dels quals tenen en aquest projecte. És una experiència enriquidora per a ambdues parts, per als xiquets que vénen i per a les famílies que els reben”, va concloure l’Alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest