Select Page

En una reunió mantinguda amb representants de la Consellería, de la Diputació d’Alacant i de l’Ajuntament d’Altea, es van recepcionar les obres de la nova xarxa de col·lectors de les Urbanitzacions Alhama Springs i Jardines de Alhama a Altea. Les obres han consistit en la instal·lació d’un nou col·lector de sanejament de 850 metres de canonades, amb un diàmetre de 400 m/m de PVC, i altres 400 metres de canonades de fusió dúctil per a expulsar les aigües residuals a la depuradora d’Altea.
El cost de l’actuació ha ascendit a 190.000 euros, dels quals el 50% ve finançat per la Diputació d’Alacant, un 40% per la Generalitat i l’altre 10% restant per l’Ajuntament d’Altea. Una quantitat econòmica que no ha arribat als 20.00 euros per a les arques municipals. A més, la posada en funcionament de la nova xarxa de col·lectors suposarà un altre estalvi més per a l’Ajuntament d’Altea, ja que el consistori es feia càrrec del sanejament de les aigües residuals amb un cost anual de 20.000 euros, a causa del deficient funcionament de la depuradora existent en la urbanització.
Per a l’Alcalde d’Altea Miguel Ortiz, que va rebre les obres en nom del municipi, es tractava d’unes obres necessàries, “aquestes urbanitzacions no tenien xarxa de sanejament, i per tant, no podien rebre el tractament adequat. Amb aquesta obra es va a produir un gran estalvi econòmic i una millora en la qualitat de vida dels residents d’aquestes urbanitzacions”.Segons Ortiz, “malgrat la situació econòmica que estem passant, aquesta actuació és un exemple que se segueix invertint i realitzant noves infraestructures, gràcies al finançament d’altres administracions públiques”.
Aquesta no serà l’última en aquest tipus d’actuacions que escometrà el consistori alteà. Per al primer edil, “aquestes obres van a venir precedides d’altres actuacions en tres urbanitzacions més. L’objectiu final és eliminar tots els pous sèptics que encara existeixen a Altea, i que tot el clavegueram de les urbanitzacions puga abocar en la depuradora que tenim en el riu Algar”, va concloure Miguel Ortiz.

Pin It on Pinterest