Select Page

El ple de l’Ajuntament d’Altea va acordar ahir, amb els vots a favor del Partit Popular i Cipal, l’abstenció del Bloc i el vot en contra del PSOE, renunciar a formar part del Patronat de la Fundació “Nuestros Mayores”, del que des de l’any 2002 formaven part el propi Ajuntament i l’Associació El Verder. De la mateixa forma, el ple va acceptar els nous estatuts de la Fundació i mitjançant un nou conveni, s’assegura 20 places en la Residència Els Boqueres i 10 en el centre de dia, per a qualsevol ciutadà o ciudana d’Altea que necessite aquest servei.
Durant el debat, l’edil del Bloc Inma Orozco mostrava la seua sorpresa per la forma en la qual s’ha portat aquest assumpte, “estem parlant que l’Ajuntament, vinculat a l’Associació El Verdader durant més de deu anys, deixe ara de pertànyer a la Fundació, així sense més. S’havia d’haver tractat prèviament en una Junta de Patrons, de la qual formem part tots els partits polítics en l’Ajuntament, i no l’acord al que han arribat per la seua banda l’Associació El Verdader i el PP-Cipal. Perquè després de 10 anys d’inversió municipal en el qual s’han invertit uns 900.000 euros, ara s’ix per la porta de darrere”, destacava l’edil nacionalista.
Per la seua banda Andrés Ripoll, és representació del grup municipal socialista, qualificava la mesura com poc seria i amb punts a tractar totalment diferents, “no és seriós que es porten a aprovació alhora coses tan importants i tan diferents. Estem d’acord en el qual l’Ajuntament isca de la Fundació, però volem que s’explique com van a quedar els comptes, i qual va ser el seu finançament a partir d’ara”.
Per Cipal, Aurelia Álvarez valorava l’eixida del consistori alteà de la Fundació, “els ajuntaments tenen serioses dificultats en el qual poden fer front les seues obligacions. Aquesta moció almenys salva la part social amb un nombre de places per als nostres majors. La situació ha canviat, ja que el que era valgut en 2003 ara no es poden seguir assumint i ens veiem en l’obligació d’eixir de la Fundació”.
Per la seua banda Jesús Ballester, com a portaveu del Partit Popular, criticava la incongruència d’Andrés Ripoll en el seu discurs, “durant quatre anys van ser passant per les mans d’Andrés Ripoll en la seua etapa d’Alcalde diversos pressupostos, en els quals hi havia una important aportació municipal, perquè si no veia alguna cosa clar en el seu moment no ho va dissoldre”. Ballester valorava la decisió com a difícil però necessària, “no és una decisió fàcil la que anem a prendre. Sempre des del Partit Popular hem recolzat el sentit humanitari i social que l’associació ha estat realitzant, però ens veiem abocat a ella per no haver finançat la labor social que allí s’exercia durant els últims anys”.
Per a finalitzar l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, va voler felicitar tot el treball que ha vingut desenvolupant durant tots aquests anys l’Associació El Verdader. Segons Ortiz, “estem parlant de fer viable que la residència de la 3ª edat de Les Boqueres seguisca funcionant, que els habitatges tutelats seguisquen prestant el seu servei. El CEAM té la gestió integra l’Associació El Verdader, i estem molt satisfets amb el seu treball. Gràcies a aquesta aprovació, demà seguirà oberta la residència. Les actuacions preses per l’anterior equip de govern, han condemnat a l’Associació El Verdader. Amb aquest acord no és que arreglem el problema econòmic però li va a permetre cercar-se un millor soci de viatge per a intentar solucionar els problemes provocats pel PSOE en la passada legislatura”, va concloure l’Alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest