Select Page

Aquest matí Palau Altea ha acollit la clausura de la segona jornada del ‘Fòrum Altea 2012’, dedicada al Comerç, i que ha contat amb la participació del Secretari d’Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, del Conseller d’Economia, Indústria i Comerç, Máximo Buch, i de l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz. La reunió també ha contat amb la presència dels diputats nacionals Macarena Montesinos i José López Garrido, del Senador Agustín Almodóbar, del President de la Cambra de comerç d’Alacant, José Enrique Garrigós, i del President de HOSBEC, Antonio Major, entre uns altres. 
Durant la jornada s’han portat a terme quatre taules de treball, per a abordar quatre aspectes fonamentals per al comerç alteà com són: ‘Front Litoral. Reptes i apostes de futur per al comerç alteà; ‘Centre Urbà alteà. Projecte de Centre Comercial Obert’; ‘Oci i Hospedaje. Una relació necessària’; i ‘Nucli antic d’Altea. Especialització del comerç artesà i restauració’. La reunió ha contat amb la participació de més de 200 persones, incloent professionals implicats en el comerç i sector empresarial de localitats de la província, la Comunitat i la resta d’Espanya, que han traslladat les seves experiències als comerciants i empresaris alteans. 
Durant la clausura, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha posat de manifest la importància del dia d’avui per a Altea “ja que aquest matí la nostra localitat ha albergat la reunió del Ple del Consell de la Generalitat, i ara estem clausurant la segona reunió d’aquest Fòrum”. Miguel Ortiz ha recordat que, “un dels nostres objectius en l’inici de legislatura va ser treballar perquè Altea tornés a ser un referent en la província d’Alacant i a la Comunitat Valenciana, i dies com el d’avui fan veure que anem pel bon camí”. 
Així mateix, el Primer Edil ha remarcat que “Altea sempre s’ha caracteritzat per tenir un comerç de qualitat, arrelat en l’essència del nostre poble, gràcies a l’esforç dels nostres empresaris i comerciants, i hem de seguir treballant perquè Altea segueixi tenint aquest espai propi”. Segons ha explicat, “tenim la capacitat i l’energia suficient per a sortir de la crisi, i per a això hem d’estar units, perquè les polítiques siguin eficaces i donin suport el vessant regenerador del nostre comerç”. 
Per a Ortiz, amb reunions com ‘Foro Altea Dinamiza 2012’, la primera jornada del qual, en el mes de maig, es va dedicar al Turisme, “pretenem reflexionar sobre el que podem fer cadascun de nosaltres, tant des de les institucions, com des de la iniciativa privada, amb l’objectiu d’ajudar als comerços, a les empreses i a les famílies alteanes “I el primer pas és conèixer les experiències d’altres municipis, per a aprendre i treure les nostres pròpies conclusions i l’Ajuntament està al costat dels comerciants per a donar-los suport, escoltar-los i protegir-los”, ha indicat Ortiz. 
El Conseller d’Economia, Indústria i Comerç ha volgut felicitar a l’Alcalde d’Altea per l’engegada del ‘Foro Altea Dinamiza 2012’, “gràcies al com s’ha generat un intens debat sobre les mesures que es poden portar a terme per a dinamitzar la societat alteana”. Máximo Buch ha remarcat que “reunions com la d’avui són fonamentals perquè les diferents administracions públiques, juntament amb la societat civil, estudiem les estratègies de desenvolupament econòmic per a sortir de la crisi”. Per a Buch, “Altea sempre ha estat un referent, i està demostrant que està desenvolupant i impulsant les mesures i iniciatives en el sentit adequat”. El Conseller ha ressaltat el sector artesà d’Altea, “com la Mostra d’Artesania, que és un referent a nivell internacional” i ha assenyalat que “la proposta estratègica d’Altea ha estat saber combinar una oferta de productes que l’han diferenciat d’altres destinacions”: 
Per la seva banda, el secretari d’Estat, Jaime García-Legaz, ha remarcat que “en moments durs, com l’actual, el comerç no és l’únic sector amb problemes, sinó que els problemes afecten a l’economia en general i amb les mesures sectorials que hem aprovat en els últims mesos, hem intentat ajudar, però no anem a poder treure endavant al comerç de manera exclusiva, sinó que ha de sortir endavant l’economia en general”. 
Jaime García-Legaz també ha manifestat que la filosofia de la Comunitat Valenciana va bé encaminada “perquè es tracta que l’Administració faci fàcil la vida als empresaris, ha d’obrir el camí, però no únicament amb subvencions, sinó facilitant-los els tràmits perquè els empresaris, amb el seu bon fer, treguin els seus comerços endavant”. Finalment Legaz ha destacat que que, “amb tota seguretat, 2013 serà l’últim any de la crisi, i encara queda molt per remar, però amb esforç, sortirem endavant”.

Pin It on Pinterest