Select Page

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha emès el seu informe favorable a la declaració de Bé d’Interès Cultural, a favor del Baluard i Recinte Renaixentista de la Vila d’Altea, després de la visita efectuada a Altea pels consellers del CVC Ricardo Bellveser i Ramón de Soto. Els consellers van visitar el Casc Antic d’Altea, acompanyats pel Regidor de Presidència, Jesus Ballester, que els va proporcionar material gràfic i literari del baluard.
L’informe favorable del Consell Valencià de Cultura respon a la petició efectuada per la Generalitat Valenciana, arran de les gestions realitzades per la regidora d’Urbanisme, Carolina Punset, i el regidor de Presidència, Jesús Ballester.
En el seu informe, el CVC assenyala que “el Baluard i el Recinte Renaixentista de la Vila d’Altea reuneix les condicions necessàries per a ser declarat BIC, amb categoria de conjunt històric” i que “amb la màxima premura possible, es disposen les normatives més adequades per a la seua protecció”.
Per a l’edil de Presidència, “tots els alteans podem sentir-nos orgullosos d’aquesta declaració, que reafirma l’aposta de l’equip de govern per la protecció i el turisme de qualitat”. Segons Ballester, d’aquesta manera “s’obri una porta a reformes, visites guiades, conferències, etc. i hem garantit la seua permanència en el temps, per a les generacions esdevenidores”.
“La declaració de Conjunt Històric Artístic, a més de garantir la conservació del nostre patrimoni, ens obri les portes a noves vies de finançament autonòmiques que es dediquen a la rehabilitació dels Conjunts Històrics Artístics. Així mateix, cal recordar, que en la nostra comarca, solament el Castell de Guadalest té aquesta distinció, i no és per casualitat, el poble més visitat de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa considerem que pot ajudar-nos a incrementar considerablement el turisme en el nostre municipi”, va concloure la regidora d’Urbanisme, Carolina Punset.

Pin It on Pinterest