Select Page

El regidor de Presidència, Jesús Ballester, ha confirmat que enguany tornarà a realitzar-se el Castell de l’Olla, “que s’ha salvat en un últim sospir”, tal com ha assenyalat el regidor, “ja que aquest equip de govern va entendre, des del primer moment, que es Castell de l’ Olla significa promoció turística, font d’ingressos per a hostaleria, hostalatge, i comerç en general”. Així mateix, Ballester ha subratllat que “està fortament arrelat entre els nostres veïns i marca en el calendari aqueix dissabte màgic d’agost, per a poder gaudir d’un dels majors espectacles pirotècnics de tota Espanya”.Per a explicar tot el procés de reunions que s’ha dut a terme durant els últims mesos, amb l’objectiu de salvar es Castell, l’edil ha recordat les “innombrables negociacions amb responsables de la Diputació d’Alacant, de la Generalitat Valenciana, diputats nacionals i d’altres implicats en el món de la cultura, el turisme, etc, i que han arreplegat la sensibilitat i el suport econòmic que permetera la possibilitat de realitzar es Castell de l’ Olla, i encara així seguia sent insuficient”.En aquest sentit, Ballester ha posat l’accent que “estem immersos en una profunda crisi, els pressupostos es retallen dia a dia i es Castell no és només pólvora. També és seguretat, neteja d’abans i de després, accessos abalisats, grues que col·loquen plataformes, serveis de socorrisme, neteja de fons marins, condícies portàtils, torres de llum i un innombrable degoteig d’activitats que eleven el pressupost a més del doble del cost de la pólvora. I col·laboració, molta col·laboració de persones que desinteressadament senten es Castell com a propi i sense els quals açò no seria possible”.Per tot açò, l’equip de govern i Confraria s’han reunit en diverses ocasions, cercant fórmules que permeteren que 25 anys de Castell de l’Olla no foren només record i passat. Segons ha explicat l’edil, en el rerefons d’aqueixes reunions sorgia la pregunta de si es Castell genera milers d’euros en restaurants, quiosquets, hotels i comerços, “com és possible que una petita part d’aquests ingressos no repercutisca en la seua realització”. “Si unes altres comissiones festeres feien caixa i sufragaven la seua festa de les barres que muntaven el dia del Castell, per què no anava a ser es Castell qui es nodrira d’aquests ingressos?, i així ha sigut”.Com a conclusió, “a dia d’avui s’han mantingut negociacions amb empreses disposades a muntar el dia del Castell, pagant un cánon de fins a 5.000 euros i seguim negociant perquè es Castell va a sobreviure gràcies a si mateix i al treball d’un equip de govern i una Confraria del Castell de l’ Olla que sempre han cregut en el seu futur”.

Pin It on Pinterest