Select Page

L’Ajuntament d’Altea i “González Llorens Hermanos Construcciones” han signat aquest matí un acord de col·laboració, mitjançant el qual l’empresa alteana cedirà durant dos anys una parcel·la de 12.000 metres quadrats, per al desenvolupament del projecte d’Horts Urbans Ecològics. En la signatura de l’acord han estat presentis la regidora de Foment de l’Ocupació, Vigela Lloret, l’edil de Medi ambient, Miguel Ángel Capilla, i Antonio González, responsable de l’empresa González Llorens Germans Construccions. 
En dit terreny, situat en l’Avinguda Juan Alvado d’Altea, s’està portant a terme un curs de Formació en Agricultura Ecològica, que té un any de durada i en el qual estan participant 45 persones en edat laboral, 30 dels quals estan en atur, tal com ha explicat el regidor de Medi ambient. Per a Capilla, “l’objectiu és que rebin la formació necessària en agricultura ecològica, perquè pot convertir-se en una sortida professional”. Capilla també ha recordat que, encara que la cessió és de dos anys, es pot finalitzar al cap d’un any, si l’empresa necessita el terreny. 
Per la seva banda, Antonio González ha mostrat la seva satisfacció per poder col·laborar en aquest projecte de l’Ajuntament d’Altea, “perquè li donem utilitat al terreny i sempre hem intentat ajudar a la gent que ho necessite”. 
Així mateix, Vigela Lloret ha posat l’accent que, des de la Regidoria de Foment de l’Ocupació, “estem intentant desenvolupar projectes com aquest, que ajuden que els aturats es formin en diferents sectors i activitats, i l’autoocupació enfocada cap a l’agricultura ecològica és una possible solució per a persones que estiguin en atur”. 
El terreny s’ha dividit en parcel·les d’entre 60 i 90 metres quadrats per als 45 agricultors, i s’ha reservat un espai per al desenvolupament del mòdul de FP en Formació Agroecológica, que es va a portar a terme amb l’IES Bellaguarda, i en el qual ja s’han pre-matriculat 29 alumnes.

Pin It on Pinterest