Select Page

Després de la rebaixa dels sous en polítics, la reducció de la despesa corrent municipal, haver reduït les subvencions i reajustat la plantilla de personal del consistori, l’equip de govern PP-CIPAL engega una reagrupació dels departaments administratius que suposarà un estalvi anual de 350.000€.

Aquesta mateixa demà es feia pública la cinquena mesura del Pla de Sanejament engegat per l’equip de govern PP-CIPAL per a plantar cara a la crítica situació de les arques municipals. L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, anunciava una reestructuració organitzativa del consistori mitjançant una reducció i agrupació de diferents departaments administratius. L’Ajuntament estalviarà gràcies a aquesta nova mesura 3.500.000€ al llarg dels 10 anys de vigència del Pla de Sanejament aprovat en l’últim ple de la corporació, que se sumen així als diferents reajustaments portats a terme en els últims mesos.

Amb l’objectiu de millorar els serveis prestats per l’Ajuntament, es reduiran els costos i despeses de l’administració local reestructurant-la per a fer-la més eficient. Els departaments administratius de l’Ajuntament d’Altea modificaran la seua organització passant de les set àrees de treball actuals a concentrar-se en únicament tres, un Àrea de Presidència, l’Àrea Econòmic- Administrativa i l’Àrea d’Urbanisme.

Aquesta reagrupació durà a reubicar diferents departaments municipals de manera que les dependències d’Urbanisme, Turisme, Comerç i Ocupació se situaran en els espais de l’Ajuntament. Per la seua banda, Educació, Cultura i Festes se situaran en les dependències de Palau Altea i la Biblioteca d’Altea La Vella passarà a ocupar un espai en l’Oficina Municipal d’Altea La Vella, mentre que Ràdio Altea es desplaçarà al Centre Cultural Juvenil.

Aquests trasllats permetran a l’Ajuntament la resolució dels contractes pels espais ocupats fins a ara per les dependències d’Urbanisme, la Biblioteca d’Altea La Vella, l’oficina de Turisme i el local ocupat per Serveis Socials en el carrer Marina Baixa, així com el tancament de la Casa de l´Aigua en el Carrer Pont de Moncau. Gràcies a aquesta reubicación, el consistori alteano estalviarà 350.000€ cada any eliminant el cost de lloguers i les despeses de manteniment dels edificis públics com neteja, llum o aigua.

La reestructuració engegada té com objectiu aprimar l’administració reduint els seus costos però fent-la més eficient i eficaç al servei del ciutadà mitjançant la reagrupació i reubicació de departaments administratius plantejada, pel que durà aparellada una remodelació de les competències delegades en l’equip de govern impulsant la gestió municipal.

Pin It on Pinterest