Select Page

40 aturats del municipi rebran formació en diferents matèries gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Associació Altea- Espanya.

La Regidoria de Foment de l’Ocupació amb la participació de l’Associació Altea-Espanya, de l’ONG Emaus, engegaran pròximament quatre cursos de formació professional per a desocupats de llarga durada i amb unes circumstàncies familiars especials i immigrants. L’edil de l’àrea d’ocupació, Vigela Lloret, va anunciar que per primera vegada Altea tindrà una subvenció del SERVEF per a organitzar aquests cursos que estaran destinats especialment a dos col·lectius, el de persones que patisquen un “Risc d’Exclusió Social” i el dels immigrants en situació d’atur.

 

D’una banda, s’engegaran dos cursos destinats a desocupats de llarga durada o amb especials condicions familiars, un oferint-los formació en “Xapa i Pintura” i altre menge “*Mantenedor i *Reparador d’Edificis”. Per a immigrants en atur s’organitzaran altres dos cursos sobre unes de les matèries que més demanda d’ocupació estan tenint en l’actualitat, com Electricista i Atenció Soci Sanitària en Domicili. Cada curs tindrà una durada de 500 hores, un límit de deu places i donaran començament el 30 de novembre.

Tal com explicava Lloret, “en total seran 40 els desocupats que es podran beneficiar d’aquests cursos de formació que subvenciona el SERVEF i impartirà l’Associació Altea-Espanya”. La regidora va voler ressaltar que “hem de felicitar-nos perquè, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació Altea-Espanya, podem oferir aquests cursos i ajudar a aquests col·lectius a reinserir-se en el món laboral”.

Rosa Rico, directora de l’Associació Altea- Espanya, va ressaltar cada alumne que participe en els cursos rebrà una ajuda de 10 euros al dia per assistència a classe, encara que “la idea és incentivar la participació en els cursos per a després cercar la reinserció laboral. El procés de selecció es realitzarà entre els dies 21 al 24 de novembre i els candidats haurien de complir una sèrie de requisits previs. Rico va informar que els interessats en els cursos per a persones amb el risc d’exclusió social haurien d’acreditar la seua pertinença a aquest grup mitjançant un certificat de serveis socials, a més d’aportar fotocòpia del DNI i estar inscrits en el SERVEF. Per la seua banda, els immigrants haurien d’acreditar a més la seua nacionalitat mitjançant fotocòpia del NIE.

Vigela Lloret animava per la seua banda als interessats en els cursos a acudir tant a l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, situada en el carrer Pont de Moncau, com a les oficines de l’associació en la Partida El Planet, on podran rebre tota la informació necessària.

Pin It on Pinterest