Select Page

L’Àrea de Benestar Social i la Regidoria d’Educació posaran en marxa l’Escola de Pares que amb la col·laboració de la Unitat Comunitària de Prevenció Contra les Addiccions abordarà, en un curs formatiu de quatre setmanes, les diferents estratègies que els pares poden emprar per a previndre o contrarestar les conductes addictives en els seus fills.
 L’Escola està destinada a pares i mares amb fills de 12 a 19 anys, des de sext de Primària fins Segon de Batxillerat.
 L’edil d’Educació, Aurelia Álvarez, explicava que “l’objectiu és donar als pares ferramentes per a previndre i combatre addiccions com l’alcohol, tabac o drogues, addiccions amb què els seus fills adolescents prompte o tard es toparan”.
 L’Escola de Pares té entre els seus objectius augmentar la qualitat de la informació dels pares sobre la problemàtica de les drogues, potenciar el paper dels pares per a previndre conductes addictives i finalment aprofundir en les estratègies que des del marc familiar es poden i han de realitzar per a previndre l’ús de drogues.
 Gregorio Alvado, responsable de l’Àrea Soci Sanitària considera que l’Escola de Pares, un projecte pioner a Altea, servirà per a ajudar moltes famílies “a véncer les pors i l’ansietat que provoquen els canvis evolutius dels seus fills i especialment el risc que caiguen en alguna addicció”.
 L’Escola de Pares iniciarà les seues activitats el pròxim 14 de novembre en l’Aula Multiusos del Centre Social. Durant quatre setmanes, tots els dilluns a les 18,00 hores, es desenrotllaran els temes en classes d’hora i mitja de duració. Entre els continguts destaca la informació detallada sobre les drogues, els seus mites i llegendes, els factors de risc en els jóvens, la comunicació familiar, diàleg pares i fills sobre les drogues i informació sobre on rebre ajuda en cas d’addiccions d’algun fill. Per a inscriure’s en l’Escola cal reservar plaça en el Centre Social o cridant al telèfon 96.584.87.05.

Pin It on Pinterest