Select Page

“Serà positiu per al turisme, l’economia local i la protecció del nostre patrimoni” .

La Regidora d’Urbanisme, Carolina Punset, i el Regidor de Cultura, Jesús Ballester, van mantenir ahir una reunió amb la Directora de Patrimoni Cultural de Consellería, Dª Maite Alonso, amb l’objectiu d’impulsar el reconeixement del Nucli antic d’Altea com conjunt històric artístic, així com la inscripció de la seua muralla com BIC (Bé d’Interès Cultural).

Els edils van ser acompanyats i assessorats per l’arquitecte altea Miguel del Rei, implicat personalment en aquesta tramitació. El suport polític i tècnic de Consellería és complet en aquesta matèria, pel que Jesús Ballester va confirmar que “açò es va a traduir en una protecció de l’entorn amurallado en un curt termini de temps i en el desenvolupament complet del projecte de protecció del nostre Nucli antic en poc més d’un any”.

El regidor popular va voler afegir “que des de la Regidoria de Cultura s’engegaran diferents línies de treball a través de conferències, programes educatius i visites guiades per a donar a conèixer el llegat històric d’Altea tant als nostres veïns com als quals ens visiten i que a més, aquestes qualificacions aportaran una font d’ingressos per al sector turístic del nostre poble”.

Finalment, la regidora de CIPAL, Carolina Punset va ressaltar que “solament existeixen cinc declaracions de conjunt històric artístic en la província d’Alacant. Si vam aconseguir que Altea siga una d’elles, a més de protegir el nostre patrimoni arquitectònic, ens situarem com un referent turístic a nivell de Comunitat Valenciana i podrem accedir a línies de finançament de l’administració pública per a rehabilitar el nucli antic amb més facilitat”.

Pin It on Pinterest