Select Page

La iniciativa sorgeix de la col·laboració entre Benestar Social i l’Associació contra el Càncer Altea.

El curs antitabaco s’inaugurava ahir en el Centre Social amb l’assistència de més de 50 persones. Tant el regidor de Sanitat, Gregorio Alvado, com la presidenta de l’Associació contra el Càncer d’Altea, Gloria Pérez, han mostrat la seva satisfacció per l’èxit d’aquesta convocatòria que ha superat les expectatives inicials ja que es tenia un límit de 30 participants per a la creació del grup necessari de persones.

Gregorio Alvado destacava la gratuïtat del taller “la finalitat del qual és oferir informació i sobretot donar a conèixer mètodes per a poder deixar de fumar”. La presidenta de la AECC, remarcava per la seva banda la intenció grupal d’aquest projecte “que s’emmarca en les múltiples tasques que vam portar a terme des de l’Associació tenint sempre com primera intenció la recaptació de fons per a la investigació contra el càncer”.

El curs s’imparteix tots els dimecres de 18.30 a 20.30h del 19 d’octubre al 14 de desembre en el Centre Social.

El regidor recordava a més els efectes negatius del tabac “responsable de responsable de 56.000 morts anuals a Espanya; el 30% de morts de càncer són les produïdes pel tabac; i el 20% de morts cardiovasculars les produïx el tabac; el 80% de mort per malaltia pulmonar és per culpa del tabac. El fum i el tabac conté 4.000 substàncies tòxiques i cancerígenas, d’aquestes 40 altament tòxiques”.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament preten oferir de manera gratuïta un programa d’ajuda específica per al difícil procés d’abandó del tabac “on es dotarà al fumador de les estratègies d’informació del tabac i els seus efectes; es controlarà els símptomes de la síndrome d’abstinència, les tècniques de autocontrol i habilitats per al control de l’estrès desenvolupant mètodes per a evitar les recaigudes” explica Alvado.

Pin It on Pinterest