Select Page

Les mesures serviran per a pal·liar el deute municipal, que ascendeix a més de 40 milions d’euros.


L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, i el responsable de l’Àrea Econòmica, Pedro Barber, han donat a conèixer les mesures que recull el Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica que ha engegat l’equip de govern PP-Cipal, amb l’objectiu de pal·liar el deute de l’Ajuntament, que ascendeix a més de 40 milions d’euros.


Pedro Barber ha iniciat avui mateix una ronda de contactes amb els portaveus de la resta de grups municipals per a informar-los de totes les iniciatives que conformen el Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica i intentar consensuar i recollir les seves propostes.


Aquest Pla inclou tot un seguit de mesures que tenen com finalitat la creació d’ocupació, garantint així mateix la viabilitat de l’Ajuntament, ja que el deute actual provoca una situació pràcticament insostenible per a les arques municipals. Entre les mesures recollides, s’inclouen algunes que ja s’han adoptat, com la reducció de les nòmines dels polítics, la rebaixa en el nombre de personal eventual i les seves nòmines, i la reducció de les nòmines dels funcionaris, així com una sèrie de mesures que ja s’estan engegant des del consistori, com el Pla Local d’Estalvi Energètic, gràcies al com s’està disminuint el consum elèctric en edificis públics i en enllumenat. En aquest mateix sentit, s’han reduït les subvencions en les àrees d’Esport i Cultura i també s’han reduït les activitats finançades per l’Ajuntament. A més, s’ha portat a terme un augment dels ingressos per determinats serveis voluntaris, com el Conservatori o les Escoles Municipals Esportives.


El Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica recull també tot un paquet d’iniciatives que s’abordaran en el pròxim Ple de l’Ajuntament i que se centraran en la reducció de la plantilla municipal, l’eliminació de lloguers, el tancament d’alguns edificis públics i la reducció i agrupació de departaments administratius. Així mateix, s’assumirà la gestió directa de la neteja viària i d’edificis públics i s’augmentaran els ingressos per la utilització de les instal·lacions municipals culturals i esportives.


L’Alcalde d’Altea manifestava aquest matí que es pretén “aprimar l’administració pública, amb el triple objectiu de no gastar més del que podem pagar, pagar el que hem d’i dinamitzar l’economia local”. Ortiz també ha reiterat que “la prioritat que marcarà tota la gestió municipal és la creació d’ocupació”, remarcant que “l’Ajuntament ha de tornar a liderar el progrés d’Altea” i ha assegurat que “el primer que hem d’aconseguir és que l’Ajuntament deixi de ser un llast per als comerços i treballadors alteanos i es converteixi en el veritable motor que impulsi la reactivació econòmica, social i política del nostre poble”.

Pin It on Pinterest