Select Page
Davant la situació de paralització en el qual es troba el projecte de Modernització de l’Administració Local subvencionat pel ministeri d’Administracions Públiques, la Junta de Govern d’aquest dilluns 10 d’octubre ha resolt obrir expedient sancionador a l’empresa Cesser adjudicatària del projecte de modernització de l’administració municipal pertanyent al Pla Avança, per incompliment de contracte. El regidor de Modernització de l’Administració Local, Pedro Barber, ha anunciat que se li ha donat un termini fins al 31 d’octubre a l’empresa adjudicatària “perquè presente els 70 procediments dels quals consta l’oferta i que deurien haver estat finalitzats fa quasi tres anys”. El regidor explica que aquest projecte que està subvencionat pel pla Avança del Ministeri d’Administracions Públiques per 225.000 euros, “tenia un termini d’execució de 9 mesos amb el que si es va signar l’acta d’inici al febrer de 2009 , deuria haver estat ja finalitzat al desembre de 2009” comenta afegint “en aqueixa mateix mes de desembre l’empresa demana una pròrroga de tres mesos i més tard quatre pròrrogues més a l’abril, juny i desembre, les quals no van ser contestades per l’Ajuntament, pel que s’entén, estan denegades”. AL mateix temps, s’han sol•licitat 3 ajornaments de justificació de la subvenció al Ministeri al novembre de 2009, agost de 2010 i major de 2011 “en un projecte –remarca Barber- que consta d’una oferta de 70 procediments de millora en diferents àrees de l’administració local com els departaments d’Urbanisme, el Registre o Tresoreria”.
El regidor popular afirma que a l’arribar el PP al govern local al juliol de 2011 “no havia cap dels procediments en marxa, ni havia cap informe de la situació en la qual es trobava el projecte a més de no existir cap requeriment ni expedient sancionador o prevenció de resolució, cap comunicat oficial de l’anterior equip de govern cap a l’empresa adjudicatària”. D’aquesta manera, la regidoria ha sol•licitat un informe al Departament d’Informàtica municipal per a conèixer l’estat actual del projecte “i ens hem posat en contacte amb *Cesser para intentar solucionar el problema d’ací l’expedient sancionador amb termini de 31 d’octubre per a presentar tots els procediments” constata Barber. Aquest reconeix que és difícil que l’empresa pot realitzar aquests procediments en aqueix curt termini de temps “si no ho han pogut fer en aquests quasi tres anys des de l’adjudicació del projecte” indica “i cap la possibilitat que s’hàgen de retornar els 225.000 euros de subvenció ja rebuda a més de resoldre litigi amb l’empresa i sobretot, perdre aquest projecte que és pioner quant a modernització de l’administració local”. Des del PP, Barber recorda que el propi Secretari General del PSPV, Jorge Alarte, va vindre a la inauguració dels 12 kioscos que estan instal•lats en el municipi i que segueixen sense ser operatius. 
“La intenció de l’equip de govern PP-Cipal és de retornar totes aquestes instal•lacions situades en tot el terme municipal i que no li coste gens a l’Ajuntament tot aquest procés. Hem perdut tres anys i el treball de molts funcionaris” finalitza el responsable de l’Àrea. 

Pin It on Pinterest