Select Page

El regidor delegat de l’Àrea de Benestar Social, Gregorio Alvado, presentava este matí en roda de premsa la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives l’objectiu fonamental de la qual és “la prevenció a través de la promoció d’una cultura saludable i una millora del benestar social en la família en l’escola i en la comunitat” segons explicava el propi regidor.


Alvado explicava que “des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives es van a dur a terme distintes accions com informar sobre les drogodepencias, la prestació d’atenció, assessorament i derivació a afectats, així com a les seues famílies, programes de formació i prevenció per als centres escolars, pares i altres professionals o campanyes de sensibilització comunitària”. El regidor ha volgut puntualitzar que “este servici ja existix a Altea des de 2006, ara intentem impulsar-ho i reforçar-ho perquè ha estat un poc letàrgic en els últims anys i inclús s’ha perdut alguna subvenció”.


L’edil alteano ha fet insistència en què “el fenomen de les drogodependències és un fenomen entés com multidimensional, és a dir, que es produïx pel conjunt de diversos factors. Per això, sorgix la necessitat abordar esta problemàtica des de la seua complexitat”


Per a aconseguir estos objectius es compta amb la reconeguda psicòloga Mari Carmen Soliveres que estarà a disposició dels usuaris 20 hores setmanals, repartides entre els dilluns, en horari de matí i vesprada, i els divendres, en horari de demà, gràcies a una subvenció per valor de 6.000€ atorgada per la Generalitat. Soliveres ha volgut assenyalar que “espere potenciar les activitats que es duien a terme i la prevenció escolar, així com les escoles de pares i estar a l’altura de la necessitat del servici”


Per la seua banda, Braulio Cencerrado afegia que “qualsevol persona que puga estar  interessat a comptar amb els servicis de la psicòloga pot posar-se en contacte amb l’àrea de servicis socials de l’Ajuntament d’Altea per a demanar cita per a este servici gratuït”.

Pin It on Pinterest